Tim Merlier gaat toch van start in Kruibeke: "BK laten schieten is te pijnlijk"

BELGA
Tim Merlier heeft vanochtend de knoop doorgehakt. Ondanks de naweeën van zijn val en bijhorende dijbeenblessure van in Diegem, gaat hij zondag van start op het BK in Kruibeke.

Merlier was lang twijfelachtig. Ook na de verkenning van woensdag in Kruibeke kon hij nog geen definitieve beslissing nemen. "Ik werd snel met mijn neus op de feiten gedrukt. Het verschil tussen een rustige training in het bos en een doorgedreven training op het BK-parcours was groot. Vooral bij de looppassages had ik verdomd veel pijn", liet hij optekenen op de website van zijn team Creafin-Tüv Süd.

Die pijn is vandaag niet weg, maar Merlier voelt beterschap. "Vrijdag ging ik een laatste keer testen in het Kluisbos. Vooral het lopen op vlakke stukken is nog lastig, maar ik wil toch van start gaan. Een BK laten schieten doet nog meer pijn."

Merlier kwam ten val bij de balkenpassage in Diegem, wat hem een zware kneuzing van de linkerquadriceps opleverde. Het Belgisch kampioenschap in Kruibeke wordt meteen zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe outfit van Creafin-TÜV SÜD.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim rooyakkers

  Het word sowieso een saai kampioenschap,de winnaars staan eigenlijk al vast,en een plaats twee of drie,die tellen niet.

 • Eddy Vandecaetsbeek

  De karaktersterkte en weerbaarheid van wielrenners is fenomenaal. Veel succes Tim.

 • joeri gielen

  Hij heeft wel karakter moet ik zeggen...bravo.

 • Jeroen Jansen

  Succes man!!