Thibau Nys wint alweer bij de junioren, Vandeputte beste bij beloften

BELGA
Thibau Nys was vanmiddag opnieuw de sterkste bij de junioren op de DVV Trofee in Kortrijk. Bij de beloften won de 19-jarige Niels Vandeputte.

Nys, die zich enkele weken geleden tot Europees kampioen kroonde bij de junioren, haalde het met ruim afgescheiden van Emiel Verstrynge. Victor Van De Putte vervolledigde het podium.

Vandeputte wint bij beloften

De 19-jarige Niels Vandeputte (Corendon-Circus) was bij de beloften beter dan Yentl Bekaert en Belgisch kampioen Timo Kielich. In het klassement is, bij afwezigheid van de Nederlander Ryan Kamp, Bekaert de nieuwe leider. Hij telt nu 35 seconden voorsprong op Jelle Camps. Kielich volgt als derde op 0:43.

BELGA

Het was Jarno Bellens die de beste start nam. In zijn wiel kropen Camps, Kielich, Vandeputte, Len Dejonghe en Andreas Goeman. Net voor het ingaan van de tweede ronde legde Vandeputte de rest een moordend tempo op. Zijn versnelling zorgde ervoor dat zich een kopgroep vormde met vier: Kielich, Bellens, Vandeputte en Goeman.

Net na het aansnijden van de derde ronde kreeg de kopgroep versterking van Arne Vrachten, Yentel Bekaert, Anton Ferdinande en Jelle Camps zodat we acht leiders kregen. Net over halfcross moest Vrachten zijn metgezellen laten rijden terwijl Vandeputte het tempo de hoogte introk. Met nog drie ronden voor de boeg sprokkelde laatstgenoemde 7 seconden op zijn naaste concurrenten waarbij ook de Nederlander Pim Ronhaar was komen aansluiten. Vandeputte bleef fiks doorgeven en verdubbelde zo, bij het ingaan van de voorlaatste ronde, zijn voorsprong. Enkel de strijd om de tweede plaats leverde nog enige spanning op. Daarin haalde Yentl Bekaert het van Timo Kielich.

BELGA1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Popelier

    Als men spreekt over de appel, wel is nu ook bewezen bij de familie Nys, de appel valt niet ver van de boom. Thibau Nys is toch ook een groot talent, na Sven, Adri komt straks wie weet Thibau, Mathieu zou echt fantastisch zijn. Alvast opnieuw, Proficiat met deze mooie overwinning. Doe zo verder Thibau. M