Thibau Nys verovert EK-goud bij junioren na spannend duel met Jente Michels

Thibau Nys heeft de gouden medaille veroverd bij de junioren op het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle. In een duel om de Europese titel haalde de bijna zeventienjarige zoon van veldritlegende Sven Nys het van landgenoot Jente Michels. 

Jetze Van Campenhout en Lennert Belmans gingen het snelst van start, maar nadien namen Thibau Nys en Jente Michels het commando over. Wat volgde was een knappe tweedstrijd tussen de Belgen.

Michels probeerde Nys in de slotronde overboord te gooien, maar de zoon van Sven weigerde te kraken. Sterker nog: Nys maakte finaal het verschil met een verschroeiende versnelling. De Zwitser Dario Lillo mocht als derde mee op het podium.

Vorig jaar in het Nederlandse Rosmalen was Nys nog derde geworden, achter de Nederlandse winnaar Pim Ronhaar en Witse Meeussen. 

BELGA

Thibau Nys: “Dacht even dat het over was”

“Het was een heel slopende wedstrijd", vertelde Nys na afloop. “Ik maakte enkele foutjes in de laatste ronde, waardoor ik dacht dat het over was. Maar op zo’n parcours kan je snel een bres van vijf seconden dichten. De omloop werd trouwens slechter en slechter. Uiteindelijk koos ik het juiste moment om aan te vallen.”

“Of ik een kampioenschapsrenner ben? Ik kan alleszins goed met de druk om. En vandaag had ik een hele goede dag. En inderdaad: Jente maakte in het slot wat misbaar. Iedereen heeft zijn manier van koersen. Het was niet aan mij om over te nemen, anders had ik misschien op het eind die demarrage niet meer in huis.”

Jente Michels: “Een mooi duel met Thibau”

BELGA
BELGA
BELGA9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny cauberghs

  Mooi vooral innig geluk ook als ouder fijn gevoel

 • ETIENNE BOECKX

  Proficiat Nys ! Whats in a name.

 • Wout vanstrealen

  Niemand verbood Jente om het zelfde te doen, dan kwam de Zwitser maar terug en was alles te herdoen. Taktiek hoort bij alle takken van de sport. Proficat aan alle deelnemers.

 • Logist Marcel

  Dikke proficiat

 • ROGER DEVRIENDT

  Proficiat Thibau