Thibau Nys sluit zijn jaar af met Superprestigezege in Diegem - Worst wint bij de vrouwen

Photo News
Thibau Nys heeft de Superprestigecross in Diegem bij de junioren gewonnen. Hij haalde het na een solo die hij had opgezet nog voor halfcross. Tweede werd Lennert Belmans. Emiel Verstrynge finishte als derde voor Tibor del Grosso en Matyas Kopecky.

Het was na Gieten, Gavere en Zonhoven de vierde zege in de Superprestige voor Nys. Hij blijft met 73 punten dan ook leider in het klassement. Lennert Belmans volgt als tweede op 3 punten. Ward Huybs is met 58 punten derde.

In Diegem was het Huybs die de beste start nam. Thibau Nys volgde in zijn spoor net als Emiel Verstrynge, Lennert Belmans en Matyas Fiala. Pech was er dan weer voor Jente Michiels, vijfde in de ranking van dit regelmatigheidscriterium, die na het startsignaal ten val was gekomen.

Nog voor het einde van de openingsronde sloegen Thibau Nys en Lennert Belmans een kloof op de rest van het pak. Bij de passage aan de zandbak nam Nys afstand van Belmans. Achter hen sloegen Emiel Verstrynge, Ward Huybs en Matyas Kopecky de handen in elkaar. Thibau Nys bleef zijn tempo netjes onderhouden, terwijl Lennert Belmans de tweede plaats probeerde te consolideren. Emiel Verstrynge en Matyas Kopecky leverden, met als inzet de laatste podiumplaats, een verbeten strijd uit.

Nys kon van de slotronde een ware ereronde maken nadat hij die was aangevat met een voorsprong van 21 seconden op zijn dichtste belager Belmans. Emiel Verstrynge kon afgescheiden naar plaats drie rijden, terwijl Tibor Del Grosso in volle finale nog Matyas Kopecky remonteerde. 

Photo News

Annemarie Worst pakt in Diegem tweede opeenvolgende zege in de Superprestige

Annemarie Worst (777) heeft de Superprestigecross in Diegem aan haar zegelijst toegevoegd. In een sprint met twee kon Worst haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado achter zich houden. Eerder op het seizoen mocht de 24-jarige Annemarie Worst ook al het zegegebaar maken in Kruibeke, Bern, Beringen, Tabor, Hamme, Zonhoven en Overijse.

“Het was knokken tot het einde om deze cross te winnen. Met drie gingen we de slotronde in en eigenlijk werd van dan af de eindsprint ingezet. Uiteindelijk moest Yara Kastelijn er bij ons af, maar daarna had ik mijn handen meer dan vol met Ceylin del Carmen Alvarado”, vertelde Worst. 

“Ik wist dat ik Alvarado voor de laatste rechte lijn niet veel voorsprong mocht geven. Op de trappen bleef ik haar netjes in het vizier houden. Uiteindelijk kon ik tijdens de slotsprint op en over haar gaan. Het was een lastige wedstrijd, maar ik ben alvast heel blij dat ik deze al winnend heb kunnen afsluiten.” 

“Het was al een tijdje geleden, van Overijse, dat ik nog eens kon zegevieren. Dit doet deugd. Bovendien doe ik met mijn tweede opeenvolgende zege in een Superprestigecross opnieuw een goede zaak in het klassement waarin ik nu derde sta.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jonny De Beule

    Top gedaan doe zo voort verstandige gast