Thibau Nys maakt favorietenrol waar en verovert 25 jaar na papa Sven Belgische titel bij junioren

BELGA
Thibau Nys heeft zijn favorietenrol waargemaakt bij de junioren. Op het BK veldrijden in Antwerpen soleerde de zeventienjarige Brabander naar de zege en zo pakte hij zijn eerste Belgische titel bij de junioren, exact 25 jaar na zijn vader Sven Nys in 1995.

Op het strand van Sint-Anneke duldde Nys slechts een twintigtal minuten tegenstand voorin. Toen moest Lennert Belmans lossen en zo kon de Europese kampioen aan zijn solo beginnen. Aan de streep had hij een voorsprong van 14 seconden op Lennert Belmans. Emiel Verstrynge werd derde, op 26 seconden van de winnaar.

Voor Thibau Nys was het al de zestiende zege van het seizoen, na de Jingle Cross, Trek Cup, GP Pelt, Gieten, Bern, Gavere, het Europees Kampioenschap, Tabor, Koksijde, Kortrijk, Zonhoven, Namen, Heusden-Zolder, Diegem en de GP Sven Nys. Op de erelijst van het BK voor junioren volgt hij Ryan Cortjens op. 

Photo News
BELGA
BELGA13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy Madou

  Wuyts jongen in alle categorieën ging het over Nys en zoon dit BK op Tv, tot zelfs als de vrouwen reden, ik denk de Paul Herygers er het zijne van denk, Michel Wuyts heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord wat onpartijdigheid betekend.

 • ludo arijs

  Niet gemakelijk de zoon van sterk manneke ! Gezicht van moeder maar karakter nog sterker dan vader ! Proficiat !

 • Patrick bergevoet

  Bah niks aan... Hij maakt het junioren veldrijden helemaal kapot zo, kan beter een minuut later starten dan de rest, hoop niet dat later bekend wordt dat het niet helemaal zuiver was... Ik hoop dat u het cynische er van af leest... Dat zijn nl vaak de commentaren hier op MvdP.

 • Boudewijn Ronsse

  Michel Wuyts hoelang volg jij al de cross. Ana Kay is Britse en geen Amerikaanse.

 • Michel Mullie

  Rijdt er maar 1 junior mee mischien?Na de koers enkel Nys en nog eens Nys aan het woord.Onbegrijpelijk voor de supporters van de andere junioren