Thibau Nys grijpt door pech naast zeven op zeven in de Wereldbeker, Zwitser wint in Hoogerheide

Photo News
Geen zeven op zeven voor Thibau Nys in de Wereldbeker. Dario Lillo pakte bij de junioren de zege in de slotmanche van Hoogerheide. Nys is wel eindwinnaaar. 

Het was de Zwitser Dario Lillo die de kopstart nam in Hoogerheide. Ook Thibau Nys, Ward Huybs en Emiel Verstrynge schoven vlotjes mee, grote verschillen werden nog niet meteen gemaakt in die eerste ronde. Nys en Lillo zouden net voor het ingaan van de tweede ronde even een gaatje slaan, maar de Nederlander Tibo del Gross dichtte het kloofje.

In de tweede ronde nam Nys junior het commando over, maar ook hij kon niet meteen het verschil maken. Het snelle parcours zorgde voor een hoog tempo, een gesloten wedstrijd en lange tijd bleef een groep van zeven, acht renners samen.

Uiteindelijk doken zes jongens doken de slotronde in: Lennert Belmans, Dario Lillo, Thibau Nys, Jan Zatloukal, Ward Huybs en Ugo Ananie. Door een valpartij schakelde Ananie zichzelf uit, wat later besloot Nys te versnellen net voor de balken.

Nys sprong, keek niet om, telde enkele meters voorsprong, maar ook hij kwam ten val en moest achtervolgen. Nys raakte nog net bij leiders Dario Lillo en Lennert Belmans, maar de finish was niet ver meer. De sprint werd ingezet, Lillo begon op kop en bleef voorop, Nys schoot uit z’n klikpedaal en moest vrede nemen met een derde plaats.

Geen zevende zege dus in de Wereldbeker. Nys won eerder dit seizoen in Bern, Tabor, Koksijde, Namen, Heusden-Zolder en Nommay en was al zeker van de eindzege in de Wereldbeker.

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick isenborghs

    toch de enige die verdiend om wk te worden

  • René Pijnacker

    Supertalent! en de topfavoriet op het WK uiteraard, maar een val en schieten uit een klikpedaal noem ik geen pech, dat zijn gewoon fouten.

  • annie laureys

    Goed gedaan Thibau , maar tegenslag , dat is nog eens een prikkel om zondag de regenboog trui te pakken , wij duimen met alle belgen .