Exclusief voor abonnees

Thibau Nys dé man voor WK-goud bij junioren, maar... slechts 1 op 5 breekt door: “Het pad is lang en lastig”

Photo News
Feest in Baal. Die garantie biedt een regenboogtrui junior Thibau Nys (17) zondag alleszins. Een gouden toekomst doet het dat volgens de statistieken veel minder. “Het pad is lang en lastig”, ondervonden ex-wereldkampioenen Bart Aernouts en Joeri Adams.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steve Caria

  Och papa heeft het pad al geopend ma heeft ook zelf talent.

 • François Nuyts

  Hangt er vanaf hoeveel progressie hij nog zal kunnen maken vooraleer hij bij de profs beland . En wat dit WK betreft , toch maar opletten , want op een wk komen er soms enorme verassingen tevoorschijn zelfs .

 • william lumen

  Wat een gedoe omdat hij "de zoon van de vader is"! Aparte uitzendingen op t.v. in de serie "DNA - Nys"! Terwijl zijn vader op de weg....niets presteerde. Dit in tegenstelling tot Wout, Mathieu, E. & R. De Vlaeminck, Zdenèk Stybar, Lars Boom......die op alle fronten met succes streden! Van de anderen in de jeugdreeksen m.b.t. veldrijden wordt niet gesproken!

 • Freddy van Puymbrouck

  De jonge Nys is zeker talentvol, dat geeft echter geen enkele garantie velen zijn hem voor gegaan en zijn toch nooit absolute top geworden bij de profs.Je kan ook te vroeg hoog pieken, het zijn niet allemaal vdPoels die vanaf de nieuwelingen alles gedomineerd heeft en dat vandaag ook nog doet.Veel zal afhangen van de begeleiding, de belasting die hem opgelegd wordt.En het psychologische want het kopje moet ook goed blijven!.

 • Roger Deprez

  Hang natuurlijk van de atleet af of hij op jonge leeftijd niet teveel van zijn totale mogelijkheden heeft opgebruikt vb heeft hij in zijn groei van het lichaam niet overmatig veel te veel wedstrijden gereden en zeker als het om uithouding gaat op weerstand is dat iets minder.Er zijn nog andere zaken die een invloeit hebben natuurlijk.