Telenet-Fidea bereidt veldritseizoen op grote hoogte voor in VS

Tom Meeusen en zijn ploegmaats bereiden het veldritseizoen voor in de VS
BELGA Tom Meeusen en zijn ploegmaats bereiden het veldritseizoen voor in de VS
Telenet-Fidea zal het nakende veldritseizoen in de Verenigde Staten voorbereiden. De renners vertrekken volgende week dinsdag naar de Verenigde Staten. Ze werken er een stage af in Boulder (Colorado). Na de wereldbekermanche in Las Vegas (Nevada) keren ze donderdag 17 september naar België terug.

Naast de profs (Tom Meeusen, Thijs Van Amerongen, Corné Van Kessel en Niels Wubben) gaat ook Ellen Van Loy mee op stage. Loes Sels start eveneens in Las Vegas, maar zij neemt niet deel aan het oefenkamp.

Omdat het veldritseizoen er door de vroege wereldbeker in Las Vegas op 16 september anders uitziet, wijzigt ook de laatste voorbereiding van het team. Zo wordt er voor het eerst sinds lang afgezien van de traditionele stage in het Zwitserse Sankt-Moritz.

Manager Hans van Kasteren maakt er een punt van om zijn renners in de best mogelijke omstandigheden aan de start van de eerste Amerikaanse wereldbekermanche te brengen. "We vonden een superaccommodatie in Boulder. Daarmee creëren we voor onze renners de unieke kans om zich via een hoogtestage perfect klaar te stomen. Ze slapen er boven de 2.000 meter en trainen beneden. Terzelfdertijd kunnen ze acclimatiseren en 100 procent toeleven naar de eerste wereldbeker. We vroegen veldrijder Ben Berden die in de States woont om voor onze renners trainingstrips uit te stippelen. Organisatorisch is dit een hele klus, maar we laten niets aan het toeval over."