Sweeck uit koers gezet na slag tijdens Noordzeecross, ook zijn ploeg veroordeelt actie en zal veldrijder sanctie opleggen

Sweeck deelde een slag(je) uit aan Rouiller.
Play Sports Sweeck deelde een slag(je) uit aan Rouiller.
Diether Sweeck (25) heeft zich niet van zijn fraaiste kant laten zien tijdens de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice deelde vlak na de start een slag uit aan Loris Rouiller en de tweelingsbroer van Laurens Sweeck werd daarvoor uit koers gezet. Sweecks ploeg stelt in een communiqué dat ze de actie ook veroordeelt en dat er een sanctie volgt. De veldrijder bood inmiddels zijn excuses aan.

Het incident speelde zich af tijdens de openingsronde van de cross in Middelkerke, onmiddellijk na de start. Tijdens het geharrewar in de eerste bocht werd Sweeck gehinderd, waarna hij een armbeweging richting Rouiller maakte. De wedstrijdjury bekeek de beelden en besliste een paar ronden later om Diether uit de wedstrijd te zetten. 

“Een beslissing waar we volledig achter staan”, klinkt het bij het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice .”Ook wij veroordelen dit gedrag en dat willen we met dit statement absoluut duidelijk maken. We kennen Diether echter als een rustige jongen die geen vlieg kwaad doet, dus willen we eerst zijn versie over deze uitschuiver horen vooraleer we hem een gepaste sanctie opleggen.”

Sweeck excuseerde zich al bij Rouiller. “Het gebeurde in het heetst van de strijd en was een reactie op een eerder manoeuvre, maar dat keurt mijn gedrag natuurlijk niet goed”, aldus Sweeck. “Bij deze wil ik mij dan ook verontschuldigen bij Loris. Ik had uiteraard nooit de intentie hem te raken”, vertelt Diether Sweeck.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Alfons Utens

    zeg das geen sport voor mietjes hé zeg

  • Quinten van Vorstenbos

    'ik had uiteraard niet de intentie om hem te raken' Waarom doe je het dan?