Sweeck staat deel van BK-premie af aan Iserbyt en Vanthourenhout: “Wat zij deden, was ook mooi”

Jurgen Mettepenningen kreeg vanmorgen een berichtje. “Ik deel mijn BK-premie met Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout”, liet kersvers Belgisch kampioen Laurens Sweeck weten aan de manager van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Een mooi gebaar? Ja, maar wat zij gisteren gedaan hebben, was ook mooi. Dat verdiende zeker iets terug.” De premie bedroeg 20.000 euro. Financieel maakt een driekleur sowieso een wereld van verschil voor Sweeck. Zijn startgeld, dat voor het BK op 2.500 euro lag, zal nu minstens verdubbelen. 

Sweeck heeft het in bovenstaand interview ook onder meer over het feestje van gisteravond en wat hij nog deed bij thuiskomst: het BK nog eens herbekijken. In onderstaande video komt ook Mettepenningen aan het woord. Hij geeft onder meer aan dat de tactiek van Toon Aerts, om furieus te starten, in de kaart van zijn ploeg heeft gespeeld. Sweeck reed vandaag in Otegem, waar hij elfde werd.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Nijs

  Wat de reden ook moge zijn dat Sweeck de winst heeft gedeeld speelt geen rol. Het is gebeurd. En of dat je nu op de weg, de piste of het veld in ploegverband rijdt speelt geen rol. Is ook een eigenschap van de sport. Afstoppen waar het kan en een gat dichtrijden indien gewenst. Anders zouden er op de weg nog niet te veel massaspurts zijn.

 • Erik Audenaert

  Op een kampioenschap rijdt iedereen voor zichzelf . Die truien betekenen heel veel voor een sporter . En het geld dat er aan verbonden is geeft niemand weg . Zeg dat ik het je zeg .

 • Sara Delaere

  Daar heb je helemaal gelijk Marc Sierens. Ik ken Eli persoonlijk,hij zou zijn Bk premie met niemand delen,alé als hij had gewonnen. Ben heel blij dat Laurens gewonnen heeft. Dik en oververdiend!

 • van meerhaeghe patrick

  triestig voor toeschouwers en tv kijkers, onder alles wat gaan ze doen op het wk fileke vormen tot aan de aankomst !

 • Erik Audenaert

  Dat is een stunt van de manager , de vete die er eerst was binnen de ploeg is gladgestreken met geld .