Sven Nys: "Weer is voor mij geen bondgenoot in Gieten"

PHOTO_NEWS
Zondag wordt in het Nederlandse Gieten de eerste manche van de Superprestige veldrijden gereden. Vorig jaar ging de zege er naar Mathieu van der Poel. De wereldkampioen zal zichzelf evenwel niet opvolgen, want hij moet door blessure noodgedwongen forfait geven.

Het kransje kanshebbers op de overwinning in deze 40ste editie in Gieten is groot. Wout van Aert is er één van, hij won al in Las Vegas, Neerpelt en Erpe-Mere. En dan is er een heel gamma aan kandidaat-winnaars met mannen als Kevin Pauwels, Lars van der Haar, Tom Meeusen, Klaas Vantornout en ook 'Mister Superprestige' Sven Nys.

Dertien keer
"Ik won dit regelmatigheidscriterium dertien keer", aldus Nys. "Toch wel iets om fier op te zijn en dat is een record dat ik niet snel zie verbroken worden. Ik begin aan mijn laatste Superprestige-wedstrijden in mijn carrière en net als andere jaren wil ik zo hoog mogelijk eindigen. Mijn conditie is goed. Van de drie crossen die ik reed, stond ik tweemaal op het podium. In Neerpelt heb ik me op een gegeven moment wat vergaloppeerd."

Regelmaat
Nys hamert vooral op regelmaat. "Wil je een goed eindklassement rijden, dan mag je nooit naast het podium vallen. Vorig jaar was ik nog even leider in het tussenklassement van de Superprestige, maar daarna kende ik een terugval. Ik verwacht een zeer snelle cross zondag. Het weer is voor mij geen bondgenoot. Het parcours zal er immers hard bijliggen, dus dat is iets voor de jonge gasten die de pure snelheid in de benen hebben. Ik moet het meer hebben van crossen als Asper-Gavere. Ploeteren en beuken. Dat zal er in Nederland niet bij zijn, vrees ik. Ik verwacht veel van Wout van Aert. Zoals die momenteel bezig is, is hij de te kloppen man. Hij is een slimme renner die echt wel op economie kan rijden. Wout slaat toe wanneer nodig en kan van dan af zijn eigen tempo hanteren. Zo deed ik het in mijn beste jaren ook steeds. Ik kijk alvast uit naar Gieten en een spannende strijd voor het eindklassement van de Superprestige."

Wedstrijden Superprestige:
Zondag 4 oktober: Gieten (Ned)
Zondag 25 oktober: Zonhoven
Zondag 8 november: Ruddervoorde
Zondag 15 november: Gavere
Zondag 13 december: Spa-Francorchamps
Zondag 27 december: Diegem
Zondag 7 februari 2016: Hoogstraten
Zaterdag 13 februari 2016: Middelkerke

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus