Sven Nys reageert zo op zijn ontgoochelende 17e plaats

Sven Nys had gehoopt op een podiumplek, maar die ambitie bleek te hoog gegrepen voor de 38-jarige Balenaar. Hij startte naar zijn normen nochtans goed, maar doorzetten en het jonge geweld volgen zat er nooit in. Een 17e plek, op 3'30" van regenboogtrui Mathieu van der Poel, was het harde verdict. Nys reageerde op Twitter. "Het gevoel dat ik vreesde? Jammer. Hoog tijd dat ik mijn lichaam even rust gun!" Die tweet kreeg nog een vervolg. "Een paar weken rust in maart! En hop op naar het laatste cross seizoen uit mijn loopbaan!".

"Het is het verhaal dat nu al ruim twee maanden duurt", aldus Nys na afloop. "Ik had niet voldoende power, niet dat goede gevoel in de benen. Ik heb wel geprobeerd en mijn best gedaan, maar meer zat er niet in. Vooraf hoop je op een heel goede dag, maar die had ik helaas niet."

Nys zit intussen al met zijn hoofd bij volgend jaar, zijn laatste seizoen in de cross. "Ik geloof nog altijd in mezelf, ik heb die twee jonkies dit jaar, in het begin van het seizoen al kunnen kloppen, dus waarom zou ik dat volgend jaar niet kunnen? Ik ben nu gewoon moe en ik geef toe: de laatste twee à drie ronden spookte het wel door mijn hoofd of het niet verstandig zou zijn om nu al een einde te stellen aan dit seizoen en een langere periode rust te nemen. Nu goed, de komende dagen zal ik dat eens bespreken met mijn trainer Paul Van Den Bosch. Ik ga nu niet overhaast die beslissing nemen."

BELGA
BELGA