Sven Nys moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor, Telenet haakt af in 2021

Sven Nys.
JDK Sven Nys.
Sven Nys moet in 2021 op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor zijn veldritteam Telenet Baloise Lions. Dat maakte de tweevoudige wereldkampioen vanavond bekend. Hoofdsponsor Telenet verlengt zijn overeenkomst, die afloopt eind 2020, niet.

“Telenet is al ruim 10 jaar lang sponsor van dit team, met tal van Belgische en wereldtitels als sportieve hoogtepunten”, legde Nys uit. “Maar vanaf 2021 willen we een vernieuwende formule introduceren in de sponsoring voor ons team. Daarin willen we onder andere de mediarechten van het team en de renners op een andere manier gaan benaderen en onze activiteiten met teampartners anders aanpakken. Een exclusief partnership met een telecom- en mediabedrijf als Telenet past daar niet langer in.”

“Wij hebben nog langlopende contracten met een aantal renners zoals Toon Aerts en Lars Van der Haar, maar we blijven tegelijk sterk inzetten op onze jeugdwerking met onder andere Thibau die volgend jaar belofte wordt”, vervolgde Nys. “Ook de werking van de Sven Nys Academy (die in de voorbije twee jaar al meer dan 1000 kinderen tussen 7 en 14 jaar op de fiets zette) wordt verder uitgebreid, net als de bedrijfsactiviteiten op het Sven Nys Cycling Center in Baal.”

Nys besloot het persbericht met het statement dat in de zomer van 2020 “de nieuwe aanpak van het team zal voorgesteld worden.”

Corné Van Kessel vandaag in Koksijde.
Photo News Corné Van Kessel vandaag in Koksijde.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick morel

  Logisch, ze komen met de meeste renners aan de start, rijden meestal samen en plaats 3 is het hoogst gegrepen, op verre afstand.

 • Dirk Dierckx

  Hij kan misschien een gokkantoor als sponsor nemen, zij zullen dan wel bepalen wie er mag winnen, zoals in de voetbal’sport’.

 • guy vermeulen

  Kan hij zelf niet sponseren ? spelen met een ander zijn geld zo is het niet moeilijk .

 • Gerrit Goossens

  De titel van dit artikel is de wereld op zijn kop. Dat Nys op zoek moet naar een nieuwe sponsor is een gevolg van een eigen beslissing. Hij zegt duidelijk dat hij met zijn team een andere weg wil inslaan en dat sponsoring van een mediabedrijf daarin niet past. Het is dus niet Telenet maar Nys die afhaakt.

 • Erik De Muynck

  Joepie, tarieven van Telenet zullen misschien wat dalen.