Sven Nys komt zwaar ten val na botsing met toeschouwer

Twitter
Sven Nys (Crelan-AA Drink) is vanavond op de Cyclocross Masters in Waregem tijdens de tijdrit over één ronde zwaar ten val gekomen. Nys kwam in botsing met een toeschouwer, die plots het parcours overstak. De fiets van Nys brak bij de crash in twee. De tweevoudige wereldkampioen liep geen zware blessures op bij zijn valpartij.

"Het gaat niet meer", zei een aangeslagen Nys na de frontale klap. "Ik ben duizelig en heb enorm veel pijn aan mijn hoofd. Ik gooi noodgedwongen de handdoek. Ik kwam in volle inspanning tijdens de tijdrit in aanvaring met een toeschouwer, die plots het parcours overstak. Ik kon geen kant meer uit. Mijn fiets is in twee stukken gebroken. Ik trek er een streep onder."

Jan Verstraeten, sportdirecteur bij Crelan-AA Drink, liet weten dat de verwondingen voor Nys meevallen. "Sven heeft vooral veel last aan het achterhoofd", aldus Verstraeten. "Na de val kwam hij immers tegen de nadarafsluiting terecht. Door de botsing met die overstekende toeschouwer brak zijn fietskader helemaal doormidden. De klap moet dus wel enorm geweest zijn. Nadat hij wat bekomen was van de slag, heeft hij plaatsgenomen in de camper en is hij naar huis vertrokken. Als Sven morgen nog last moest hebben van die val, dan zal hij een onderzoek ondergaan in het ziekenhuis. Maar dat is tot nu nog niet aan de orde."

Eerder op de avond gaf Nys zelf al een teken van leven via sociale media: 'Ppppppffffff zo had ik me de laatste wedstrijd niet voorgesteld. Alles doet pijn! Frontale botsing! Even K.O.', twitterde Nys.

BELGA