Sven Nys keihard voor zichzelf na opgave

Sven Nys leek in de Koppenbergcross op weg naar een plaats in de top vijf, maar materiaalpech besliste er anders over. "Ik ben zwaar ontgoocheld. Ik had graag meegedaan voor de overwinning, maar ik was zelfs niet goed genoeg voor het podium."

Nys won al negen keer op de Koppenberg en wilde daar graag een tiende zege aan toevoegen. Een oppermachtige Van Aert besliste daar anders over. En na materiaalpech in het slot, was ook de topvijfnotering weg. Nys tikte een paaltje aan en stapte uit de wedstrijd. "In de laatste ronde, bij het indraaien naar rechts, sneed ik de bocht iets te kort af. Ik reed met mijn versnellingsapparaat tegen een paaltje en trok hem in mijn wiel. Mijn race was voorbij."

Een goed gevoel had de 39-jarige 'Keizer van de Koppenberg' echter op geen enkel moment. "Dit was mijn slechtste cross van het jaar. Het was heel warm en dat is gewoon mijn weer niet. Ik zweette mezelf 'een ongeluk', dus naar veel andere oorzaken hoef ik niet te zoeken. Ik ben zwaar ontgoocheld. Ik had graag meegedaan voor de overwinning, maar ik was zelfs niet goed genoeg voor het podium. Ik heb gisteren al veel energie verspild in de cross in Boom. Ik hoopte dat het vandaag beter zou gaan, maar het draaide nog slechter. Dat is jammer."

In het klassement van de bpost bank trofee tuimelt Nys uit de top tien. Een serieuze domper bij zijn laatste deelname. "Door mijn opgave kan ik hier een goede ranking ook vergeten. Deze wedstrijd valt me toch even zwaar. Ik had graag op een andere manier afscheid genomen van de Koppenberg."

BELGA

Dit was mijn slechtste cross van het jaar. Het was heel warm en dat is gewoon mijn weer niet. Ik zweet mezelf 'een ongeluk', dus naar veel andere oorzaken hoef ik niet te zoeken

Sven Nys
TDW
BELGA
BELGA