Sven Nys: "Ik rij volgend jaar sowieso volledig seizoen"

Sven Nys besteedde afgelopen week meer tijd aan de prestaties van zijn zoontje dan aan zijn eigen carrière. Loont die rust straks?
PHOTO_NEWS Sven Nys besteedde afgelopen week meer tijd aan de prestaties van zijn zoontje dan aan zijn eigen carrière. Loont die rust straks?
Het is straks reikhalzend uitkijken naar de comeback van Sven Nys. De 38-jarige 'Kannibaal van Baal' duikt na een weekje rust in de avondcross van Diegem weer het veld in. Nys wil graag nog wat kleur geven aan zijn seizoen en aan stoppen denkt hij helemaal niet. "Ik rij volgend jaar nog een volledig seizoen. Sowieso, wat er ook gebeurt."

Of hij straks een rol van betekenis kan spelen na een week afwezigheid en fysieke en mentale rust valt nog af te wachten. Nys is behoorlijk zenuwachtig in zijn zoektocht om weer de oude te worden. "Ik sta vol twijfels aan de start. Was die week rust wel voldoende? We zitten echter in de drukste periode van het jaar dus veel langer kan je ook niet wachten of anders is het seizoen voorbij. Ik ga mijn best doen om opnieuw de draad op te pikken en hopelijk lukt het beter dan de voorbije crossen. Ik hoop straks met een fijn gevoel naar huis te gaan."

Niets aan de hand
Was er de voorbije dagen dan sprake van platte rust? "Ik heb wel wat met de fiets gereden, maar ik heb geen trainingen gedaan. Dat was de enige oplossing om zoveel mogelijk ontspanning in te bouwen in de hoop dat we vandaag beter kunnen doen. Ik wil uiteraard goed presteren, maar het is niet dat ik mentaal in de put heb gezeten of mij slecht heb gevoeld. Ik ben conditioneel niet zoals ik moet zijn en daar lig je al eens van wakker, maar verder is er niet echt iets aan de hand."

Leven met kritiek
Wat vond de kopman van Crelan-AA Drink van de kritiek? "Ik heb het al vaker gezegd: hoge bomen vangen veel wind. Ik ben heel lang op een positieve manier in de pers gekomen. Heel veel mensen zitten dat ook te wachten op een moment dat het slecht gaat en dat kwam er nu op een maand uit en daar kan ik ook mee leven. Topsport is keihard, als je niet goed genoeg bent dan gaan ze niet op jou wachten. Dat is logisch, het is aan mij om weer op een goed niveau te presteren en dan zijn we weer vertrokken", besluit Nys.

We zitten in de drukste periode van het jaar dus veel langer kan je ook niet wachten of anders is het seizoen voorbij

Sven Nys
PHOTO_NEWS

Ik ben conditioneel niet zoals ik moet zijn en daar lig je al eens van wakker, maar verder is er niet echt iets aan de hand

Sven Nys
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS