Sven Nys heeft nieuw boek uit met tips voor crossers en ondernemers: “Hoeveel jobs ik heb? Even tellen...”

vincent duterne / photonews
Sven Nys (42) laat zijn ogen over zijn gazon en zwembad gaan. “Eigenlijk zou ik meer van mijn tuin moeten genieten”, zegt hij. Maar het is sterker dan hemzelf: liever dan in een luie stoel te liggen, wil de ex-veldrijder zich ontplooien, organiseren en ondernemen. Hij heeft daar een boek over geschreven dat vanaf vandaag in de winkel ligt. 

Help ons, Sven, want wij zijn de tel kwijt: je hoeveelste boek is dit?

“Mijn vijfde. Toen ik voor het eerst wereldkampioen werd, in 2005, hebben we daar een boek over gemaakt, een sportieve biografie. Zeven jaar later was er genoeg gebeurd voor een tweede versie. Daarna is een boek met hoogtepunten uit mijn carrière gevolgd, en een boek gericht op kinderen. En nu dit.”

‘Winnaars hebben een plan’, heet het. Waarover gaat het?

“Het is iets helemaal anders. Ik zeg altijd dat ik ben afgestudeerd aan de universiteit van het veldrijden. Alle kennis en ervaring die ik als sporter heb opgedaan en de passie waarmee ik alles gedaan heb en doe, probeer ik op deze manier door te geven. Ik probeer een inspirator en motivator te zijn voor anderen.”

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van den Bergh

  Verkocht zelfs een wereldtitel , een echte handelaar .

 • Freddy Van Yperzele

  Zou hij wel kunnen schrijven en lezen, want in school was het zeker geen primus, en er is maar één Kanibaal in het wielrennen en dat was Eddy Merckx, daar komt De Sven Nys nog niet aan zijne kleine teen van.

 • Marc Sierens

  Gratis reclame voor meneer geldwolf,mediageil ventje duikt overal op met zijn betweters gelul.we zijn hem zo beu als kouwe pap,aub ga petanken met uw goeie vriend Wuyts en blijf weg van tv.

 • sylvain roobaert

  Niets mis mee , ik heb eindeloos respect voor Sven en ... je moet het maar doen , iedereen mag boek schrijven hoor

 • gerda heyndrickx

  Stop met die man te promoten aub !!