Organisatie Superprestige Merksplas is voorbereid op storm Ciara

Laurens Sweeck verdedigt in Merksplas zijn leidersplaats in de Superprestige.
Photo News Laurens Sweeck verdedigt in Merksplas zijn leidersplaats in de Superprestige.
De weersvoorspellingen voor zondag zien er voorlopig niet al te best uit. Storm Ciara zou in België landen en rukwinden tot 100 kilometer per uur veroorzaken. "Wij volgen die berichten op de voet", zegt Marc Van Gestel van de organisatie van de Superprestige in Merksplas. "Maar we gaan niet mee in de paniek die nu al heerst. De cross gaat door en wanneer het onveilig zou worden, zullen wij de gepaste maatregelen nemen.”

Neen, Marc Van Gestel was niet echt opgezet met het telefoontje over de organisatie van z'n Superprestige zondag. "Sinds gisterochtend heb ik al meer dan 30 telefoontjes over die storm ontvangen", zegt hij, "natuurlijk zijn we voorbereid, natuurlijk zullen we maatregelen nemen. Wij organiseren al voor de 34e keer een cross, we zijn geen kleine speler die niet weet waar hij mee bezig is.”

Van Gestel wil geen paniek zaaien. "Ik kreeg al telefoontjes met mensen die me vertelden dat de cross niet zou doorgaan zondag. Dat moet ik dan telkens weer rechtzetten, want dat klopt niet. We gaan niet vooruitlopen op de zaken. Het heeft geen zin om nu al paniek te zaaien over een storm die er nog niet is. Dat is heel negatief en slecht voor de publieke opkomst. Stel dat het dan toch allemaal niet zo erg is met die storm en het publiek wegblijft door al die negatieve berichten, dan dragen wij wel de gevolgen.”

“Wij weten waar we mee bezig zijn”

De Superprestige in Merksplas is een cross op een nieuw terrein, maar de organisatie is in handen van de Hoogstraatse Spurters vzw die voorheen de wedstrijd in Hoogstraten organiseerde. "Wij weten waar we mee bezig zijn. Iedereen weet ook dat als wij iets inrichten dat in orde zal zijn. Ja, wij volgen de weersvoorspellingen en wees gerust, als er storm is, als er gevaar dreigt, dan zullen we de nodige maatregelen nemen. Maar dat is een beslissing die we op de dag zelf zullen nemen. Ook zonder storm wordt alles goed verankerd op het terrein. We doen alle moeite van de wereld om een goede cross te organiseren en we houden rekening in de opbouw met het voorspelde weer en hebben al maatregelen genomen.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Corneel Vermeire

  Allez,hij weet het precies béter,,,geld alléén telt tot er iets gebeurt

 • Ludo Hermans

  Is jullie verzekering tegen stormschade ook al opgeslagen, net zoals bij de gewone burger?

 • sylvain roobaert

  Hij weet wel waar hij mee bezig is , kan allemaal wel mee vallen .

 • peter knaap

  Gaat stormachtig zijn. Bomen best vermijden