Belgisch kampioen Aerts zegeviert in Zonhoven na tweestrijd met Sweeck

BELGA
Toon Aerts heeft in Zonhoven de vijfde manche van de Superprestige gewonnen. De Belgische kampioen rekende in de slotronde af met Laurens Sweeck, die ten val kwam in ‘de Kuil’. Eli Iserbyt vervolledigde de top drie.

Géén Mathieu van der Poel in Zonhoven, de Nederlandse wereldkampioen vertoeft op stage in Spanje. Onder anderen Toon Aerts, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Quinten Hermans, Tom Pidcock en Zdenek Stybar waren wél van de partij.

Dat Aerts een van z’n beste dagen van dit seizoen had, werd al snel duidelijk. De Belgische kampioen pakte uit met een prima start, nadien plaatste hij iets voor halfweg een verschroeiende demarrage. Prompt had Aerts een voorgift van vijftien tellen op de concurrentie.

Remonte van Sweeck

Vervolgens ging Sweeck op zoek naar de eenzame koploper. Vijftien seconden werden er tien, tien werden er vijf. Aerts vertikte het om te plooien, maar een ijzersterke Sweeck greep in het slotkwartier de Belgische kampioen bij de lurven.

’t Werd een duel tussen de twee Antwerpenaren. Aerts en Sweeck doken de slotronde in, waarna die laatste ten val kwam in ‘de Kuil’. Zo soleerde Aerts naar zijn tweede seizoenszege – hij is nu ook alleen leider in de Superprestige. Sweeck moest vrede nemen met de tweede plek, Iserbyt stond als derde op het podium.

BELGA10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric reynebeau

  Mooie wedstrijd gezien met verdiende winnaar.@Erik Audenaert . Welke tegenslag van Sweeck? Als men door niemand gehinderd wordt en geen mechanische pech heeft is een valpartij uw eigen schuld en Sweeck gaf in het interview achteraf toe dat hij de stuurfout maakte omdat hij over zijn toeren ging.

 • guy vermeulen

  Proficiat aan de winnaar ,en waarom moet VDP weeral bij de reacties ter sprake komen? die was er toch niet bij .

 • bryan de ceuster

  Eindelijk nog eens een leuke en spannende cross.

 • Albert Jan Have

  Eindelijk weer een Belgische winnaar.

 • fred degret

  mooie wedstrijd deze keer zowel bij de dames als de heren..zonder VDP