Superprestige maakt kalender bekend: opener in Gieten valt samen met Gent-Wevelgem en 9de rit Giro

Ceylin del Carmen Alvarado won de Superprestige vorig seizoen bij de vrouwen.
Photo News Ceylin del Carmen Alvarado won de Superprestige vorig seizoen bij de vrouwen.
In navolging van de Wereldbeker en de DVV-Trofee heeft nu ook de Superprestige veldrijden zijn kalender bekendgemaakt. Opvallend de openingsmanche in Gieten valt samen met Gent-Wevelgem en de Ronde van Italië.

Op 11 oktober gaat de Superprestige opnieuw van start in Gieten. De Superprestige komt op die dag in het vaarwater van Gent-Wevelgem en de negende rit van de Ronde van Italië van Giovinazzo naar Vieste. 

Na de opener in Gieten is het de beurt aan Ruddervoorde (24/10), Niel (11/11) en Merksplas (21/11). Boom en Gavere, die normaal gezien in oktober doorgaan, verhuizen naar respectievelijk 5/12 en 19/12 om uit het vaarwater van de klassiekers op de weg te blijven

Op 26/12 staat de manche in Zolder op het programma. Het seizoen wordt op 6 februari 2021 afgesloten in Middelkerke. Niel en Zolder zijn nieuw op de Superprestige-kalender.

De eindzege bij de mannen ging vorig seizoen naar Laurens Sweeck. Bij de vrouwen was de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado de beste.

Lees ook:

Van Aert over verdwijnen startgelden: “Gaat het echt zo slecht in de cross als organisatoren willen laten uitschijnen?”

Laurens Sweeck won vorig jaar de Superprestige bij de mannen.
BELGA Laurens Sweeck won vorig jaar de Superprestige bij de mannen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.