Stybar neemt mentaal afscheid van trui, Cancellara wenst Nys succes

Zdenek Stybar is straks de grote afwezige in Tabor, maar de wereldkampioen heeft toch moeite om zijn trui af te staan.
Instagram Zdenek Stybar Zdenek Stybar is straks de grote afwezige in Tabor, maar de wereldkampioen heeft toch moeite om zijn trui af te staan.

Straks is het dan zover, om 14 uur gaat in Tabor het WK veldrijden bij de profs van start. Op Tsjechische bodem gaan we op zoek naar een opvolger van Zdenek Stybar. De 29-jarige crosser en wegrenner van Etixx-Quick.Step is er in zijn thuisland evenwel niet bij om zijn titel te verdedigen. Op Instagram wordt wel duidelijk dat 'Styby' toch wat pijn heeft aan het hartje nu hij zijn wereldkampioenentrui moet inleveren. "Het was leuk om wereldkampioen te zijn, maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Veel geluk aan de nieuwe kampioen, ik hoop dat hij evenveel van de trui zal genieten als ik heb gedaan."

Een foto die is geplaatst door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op

Een foto die is geplaatst door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op

Cancellara steunt Nys
Misschien wordt zijn opvolger wel Sven Nys. De 38-jarige 'Kannibaal van Baal' kan in Tabor zijn derde wereldtitel pakken en de sterren staan alvast gunstig. Hoezo? Wel ja, de ouderdomsdeken van de Belgische selectie kreeg via Twitter wat mentale steun van niemand minder dan Fabian Cancellara. En we weten allemaal: als 'Spartacus' zich moeit dan staat er wat te gebeuren. De Zwitser kreeg prompt navolging van oud-renner Jens Voigt en onze landgenoot Jasper Stuyven. De fanclub van Nys zit in ieder geval op de eerste rij straks.

Volg ook HLN op Instagram voor de meest opmerkelijke foto's en verhalen: www.instagram.com/hln_be