Sophie de Boer out voor de rest van het seizoen

BELGA
Geen Sophie de Boer aan de start van het NK, deze namiddag in Surhuisterveen. De 27-jarige Enschedese heeft besloten met onmiddellijke ingang een punt achter haar seizoen te zetten.

De Boer kampt al enige tijd met vermoeidheidsproblemen, een euvel waar ze voorlopig moeilijk vanaf geraakt. "De ene wedstrijd gaat het super goed, de volgende geraak ik amper nog vooruit. Mijn lichaam recupereert duidelijk heel slecht. Het is zo dat ik deze winter zowel fysiek als mentaal door een moeilijke periode ga. Na lang nadenken en in overleg met mijn sportarts en omkadering, heb ik besloten om mijn lichaam nu de rust te gunnen die het nodig heeft. Een moeilijke beslissing, maar wel een die zich echt opdrong."

"Zodra ik volledig hersteld ben, zal ik beetje bij beetje beginnen aan de voorbereiding van volgende winter. Want het doel is om sowieso sterker terug te keren", besluit De Boer, die sponsor Breepark, haar omkadering en fans dankt voor het begrip.

BELGA6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • nand nuyts

  Zonde van die mooie meid.

 • Freddy van Puymbrouck

  Zeer jammer, een geweldige veldrijdster en uiterst sympathieke dame hopelijk zien we haar volgend seizoen sterker terugkomen!.

 • Patrick Duyck

  Was duidelijk dat ze niet dezelfde bene als vorig jaar had

 • Geert Peetermans

  Jammer, maar luisteren naar je lichaam Sophie is vaak een goede beslissing. Al is dat voor een sporter, zeker in volle seizoen, een moeilijke knoop om door te hakken. Succes, en we zien je volgend seizoen ongetwijfeld sterker terugkomen!

 • vangeel guido

  Zeer jammer maar geef nooit de moed op Sophie je komt er wel doorheen en beter dan voorheen.Een supporter.