Sanne Cant toont zich ook in Overijse ongenaakbaar

Sanne Cant blijft de overwinningen opstapelen, ook in Overijse mocht ze het zegegebaar maken.
BELGA Sanne Cant blijft de overwinningen opstapelen, ook in Overijse mocht ze het zegegebaar maken.
Onze landgenote Sanne Cant toonde zich in de Druivencross de sterkste bij de vrouwen. De Belgische en Europese kampioene klopte de Franse Pauline Ferrand-Prevot. De Nederlandse Sophie De Boer tekende voor de derde plaats. Zo kregen we exact hetzelfde podium als gisteren in Hasselt.

Het was de ervaren Ellen Van Loy die de beste start nam in Overijse, maar zij werd na materiaalpech teruggeslagen. Sanne Cant, Ferrand-Prevot en De Boer kleurden daarna de wedstrijd, al moest de Nederlandse vrij snel de rol lossen.

Leuke tweestrijd
Cant en Ferrand-Prevot maakten er vervolgens een aantrekkelijke strijd van. De Franse versnelde een paar keer en wist in de voorlaatste ronde een klein kloofje te slaan met de Europese kampioene. De 24-jarige Cant brak evenwel niet en keerde terug in de laatste ronde. Op een modderstrook werden de rollen omgedraaid en ontdeed Cant zich van haar rivale. Dat volstond voor haar veertiende zege van het seizoen.

Elke ronde anders
"Ik ben blij met deze nieuwe overwinning", zie Cant na afloop. "Het was een mooie strijd, maar wel een beetje een rare wedstrijd. Bij de opwarming lag het parcours nog bevroren, maar door de regen kregen we een andere cross. Het parcours lag er precies elke ronde een beetje anders bij, glibberig ook. Soms maakte ik eens een schuiver, andere keren was het aan haar. Ik denk dat ik uiteindelijk op het eind nog iets meer over had in de benen en dat maakte het verschil."

Geen warme oorden
Cant zoekt in tegenstelling tot heel wat van haar collega-veldrijders bij de mannen de komende week geen warmere oorden op. "Ik blijf thuis", aldus de Lilse. "Zaterdag en zondag rijd ik in Antwerpen en Mol, twee crossen dicht bij huis, twee keer in het zand, twee crossen die ik graag rijd. Ik kijk er naar uit."