Sanne Cant reed met de handrem op

BELGA
Sanne Cant heeft haar vijfde overwinning op rij beet, haar zevende van het seizoen. In de GP Hasselt haalde ze het voor Maud Kaptheijns en Ellen Van Loy. "Ik had alles onder controle vandaag", zei ze na afloop. "Dit is een mooie zege, maar wat telt is vooral de wedstrijd van zondag in Koksijde."

Cant had voldoende aan één versnelling in de voorlaatste ronde. "Het was plezant crossen vandaag", stelde Cant. "Beetje regen, een glibberig en verraderlijk parcours, een echte cross, daar houd ik van. Ik rijd hier ook graag, dit is een omloop die me wel ligt. Ik had alles onder controle vandaag. Ik wist dat Maud op dit parcours lang zou kunnen meestrijden, maar ik voelde me ook sterk en ik heb met veel reserve gereden. Toen ik één keer versnelde zag ik meteen dat ik een grote kloof sloeg en daarna was het gewoon uitrijden tot het eind."

Morgen zondag wacht de Wereldbeker in Koksijde, waar Cant op het WK 2012 doorbrak bij het grote publiek met haar eerste, een bronzen medaille. Vorig jaar won ze er ook haar eerste Wereldbeker. "Ik houd van die wedstrijd", zei ze. "Het duurde lang vooraleer ik er kon winnen en ik wil liever niet op 'mijn parcours' geklopt worden. Morgen zal de tegenstand zwaarder zijn dan vandaag. Ik weet niet wat ik van Eva Lechner (de Italiaanse won in Valkenburg) mag verwachten, maar ik ga alleszins mijn best doen om er opnieuw te winnen."

Maud Kaptheijns kon vrede nemen met een tweede plaats. "Ik maak hier vandaag te veel technische foutjes", zei de Nederlandse. "Ik heb geprobeerd om zo lang mogelijk aan te klampen. Ik wist dat Sanne nog een versnelling in de benen had en toen dat gebeurde, moest ik passen. Ik ben blij met deze tweede stek."