Sanne Cant realistisch voor WK: “Slecht seizoen ga ik nu zaterdag ook niet meer kunnen goedmaken”

Sanne Cant kan zaterdag voor de vierde keer op rij wereldkampioene veldrijden worden. Maar gezien de dominantie van de Nederlandse dames dit seizoen lijkt dat eerder een utopie. Cant is ambitieus, maar tegelijk realistisch: “Als ik er niet in geloof, had ik niet moeten afreizen naar hier. Ik moet hopen op wonderbenen”. 

Het parcours in Dübendorf is Cant nog niet gaan verkennen. Sommige Nederlandse dames deden dat vandaag wel al: “Het is goed dat zij dat al hebben gedaan, dan zijn de sporen al getrokken”, reageerde Cant luchtig. Op de vraag of ze echt gelooft in een vierde regenboogtrui antwoordde ze met een wielercliché: “Elke cross moet gereden worden. Er zijn nog seizoenen geweest dat ik alles domineerde en dat ik de trui niet had, dus misschien is het dit seizoen eens anders”. Maar tegelijk is ze ook realistisch en beseft ze dat het een seizoen geweest is met ups en downs: “Ik heb er alles voor gedaan nu en dus moet ik zaterdag gewoon zien dat ik er het beste uithaal. Een slecht seizoen ga ik nu ook niet meer kunnen goedmaken.”

Sanne Cant.
VTM Nieuws Sanne Cant.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maca Ronny

  Stel, ze wordt wereldkampioene dan zal dit heel onverdiend zijnn maar van mij mag het hoor

 • Gerard Dekker

  Wanneer ze Nederlandse dames op zijn Hollands elkaar het licht in de ogen niet gunnen, dan is Sanne zeker niet kansloos.

 • Freddy van Puymbrouck

  Ik schrijf Sanne zeker niet af, ze heeft de laatste weken laten zien dat ze gepiekt heeft naar dit WK.Gemakkelijk gaat het zeker niet worden, de jonge Nederlandse toppers zijn nog wat sterker geworden.Ze zijn ook allemaal technisch goed terwijl dat Sanne haar sterkste troef is.Sanne is ook behoorlijk snel aan de meet, maar helaas voor haar zijn Brand en Worst ook zeer snel.Indien Sanne er de laatste ronde nog bij is gaat ze meedoen om te winnen!.

 • eric maier

  Dit jaar is ze vooral outsider, beetje de underdog voor het WK. De Nederlandse armada zal met een 90% zekerheid het podium vullen. Het talent dat dit jaat ontluikt en of bevestigd is in Nederland nooit gezien. Zowel in het veld als op de weg.

 • Hans Peeters

  Goeie benen alleen zal ook niet helpen, pech van de anderen daarentegen wel.