Sanne Cant pakt na lange solo in Bredene tweede zege van het seizoen: “Ik heb me geamuseerd”

Sanne Cant.
BELGA Sanne Cant.
Sanne Cant (Iko-Crelan) heeft de Ethias Cross in Bredene naar haar hand gezet. De 29-jarige wereldkampioene haalde het na een solo die ze reeds in de tweede van vijf ronden opzette. De Britse Anna Kay werd tweede voor de Amerikaanse Rebecca Fahringer. De Nederlandse Geerte Hoeke finishte als vierde. Loes Sels legde beslag op de 5de plaats. Het is voor Cant de tweede zege van het seizoen. “Het was een plezant toerke.” 

Het was Bethany Crumpton die als eerste de modder van Bredene indook. Achter de Britse volgden onder andere de Française Marion Norbert Riberolle, Alicia Franck en de Nederlandse Geerte Hoeke. Sanne Cant reed als zesde rond maar maakte meteen een sprong naar voor. Bij het ingaan van de tweede ronde nam de wereldkampioene de Britse Anna Kay mee op sleeptouw. De Amerikaanse Rebecca Fahringer volgde als derde op 4 seconden. Daarna kregen we twee duo's. Een eerste werd gevormd door Marion Norbert Riberolle met Loes Sels. Een tweede duo werd gevormd door Alicia Franck met Geerte Hoeke. 

Sanne Cant ontdeed zich al snel van Fahringer waardoor de wereldkampioene, bij haar eerste deelname in Bredene, meteen aan een solo begon. Met nog twee ronden voor de boeg had Fahringer het gezelschap gekregen van Anna Kay. Zij volgden op 25 seconden van Cant. Daarna kwamen Marion Norbert Riberolle, Geerte Hoeke en Loes Sels aangevlamd. Sanne Cant leek dus, na haar overwinning in Sint-Niklaas, op weg naar haar tweede zege van het seizoen. Enkel de strijd voor de dichtste ereplaats leverde zo nog enige spanning op. 

Bij het ingaan van de slotronde had Anna Kay zich ontdaan van Rebecca Fahringer. De strijd voor de vierde plaats werd er een tussen Sels, Hoeke en Riberolle. Cant kwam niet meer in de problemen en haalde het zo na een lange solo.

Photo News
BELGA
BELGA
Photo News10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joke Van Kalmthout

  Frank Goossens, kunnen ze in Nederland alleen maar dromen van de prestaties van Sanne? Ben je Marianne Vos nu al vergeten? Veldrijden WK 7x EK 2x. Marianne kon ook goed meekomen op de weg: WK 3x EK 1x OS 1x Giro Rosa 3x. Maar ook op de baan: WK 2x OS 1x. In haar jonge jaren deed ze nog mountainbiken: NK 4x. En Sanne dan? WK 3x EK 3x. That's it.

 • Freddy van Puymbrouck

  Het is nog geen jaar geleden dat Sanne die sterke Nederlandse dames klopte op het WK.Dat zie ik geen enkele andere Belgische veldrijdster doen.Verleden jaar kwam ze ook moeilijk op gang en dit seizoen is dit ook het geval.Probleem voor Sanne is dat Worst,Castelijn,van der Heijden,Alvarado,van Anrooij allemaal zeer jong zijn en nog beter zullen worden.Dan heb je ook nog Brand 30 jaar en Vos 32 jaar die ook supersterk zijn!.

 • Eddy Michiels

  Wie zijn die 2de en 3de misschien. Rijdt ze nu al bij de amateurs om nog eens een koerske te winnen.

 • Leon Vangenechten

  Sanne verdient meer respect! Heeft mee de vrouwen cross op kaart gezet!

 • Frank Goossens

  Jammer van de kritiek voor Sanne, maar men vergeet één ding dat zij prestaties geleverd heeft in het verleden waar de Nederlanders voorlopig nog maar van kunnen dromen. Kritiek geven is gemakkelijk.