Sanne Cant heerst bij de vrouwen in Oostmalle, Iserbyt wint bij junioren

BELGA
Sanne Cant heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle op haar naam geschreven. De Lilse haalde het voor Nikki Harris en Loes Sels. Het is voor Cant haar 25e overwinning van het seizoen.

Nadat Cant gisteren al in het Nederlandse Heerlen won, toonde ze zich vandaag ook de snelste in het zand van Oostmalle. De Belgische en Europese kampioene duldde een tijdlang Harris, Van Loy, Wyman en Sels naast zich, maar nam in het slot afstand en soleerde naar de zege. Ze haalde het met 12 seconden voorsprong op de Britse Nikki Harris.

Bij de heren beloften toonde Diether Sweeck zich. De renner van Corendon-Kwadro haalde het voor Daan Soete en Yorben Van Tichelt. Het is voor Sweeck zijn tweede overwinning van dit seizoen nadat hij ook de veldrit won in Hasselt bij de beloften.

Iserbyt wint bij junioren

Eli Iserbyt heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de junioren op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen haalde het voor de Nederlander Maik van der Heijden en Mitch Groot.

In het zand van Oostmalle was het Jarne Driesen die de beste start nam en een klein kloofje sloeg in de eerste ronde. Een groepje met de favorieten volgde na de eerste passage aan de finish op zo'n acht seconden.

Het was Iserbyt zelf die alleen in de achtervolging ging op zijn ploegmaat en hem ook ook wist in te halen. Even bleven ze samen, maar Driesen had het niet gemakkelijk om het tempo van de Europese en vicewereldkampioen te volgen. Halfweg koers reed Yserbyt dan ook al alleen aan de leiding en haalde hij het uiteindelijk met 22 seconden voorsprong op de Nederlanders van der Heijden en Mitch Groot, goed voor zijn 22e zege van het seizoen nadat hij zaterdag ook al won in Lebbeke.

Bij de nieuwelingen heerste Florian Vermeersch als vanouds en ging hij er vandoor in de eerste ronde. Hij haalt daarmee zijn 24e overwinning van het seizoen en won na een lange solo voor Arne Vrachten en Toon Vandebosch. Vermeersch maakt volgend jaar de overstap naar de junioren.

BELGA