Sanne Cant: "Heb die sprint voorbije nachten telkens opnieuw beleefd"

Sanne Cant: "Ik had gewoon pech dat er nog iemand net iets sneller was."
PHOTO_NEWS Sanne Cant: "Ik had gewoon pech dat er nog iemand net iets sneller was."
Sanne Cant (IKO Enertherm-BKCP) moest zaterdag op het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor in de sprint om het goud haar meerdere erkennen in de Française Pauline Ferrand-Prévot, die ook wereldkampioene op de weg is. "Ik had geschiedenis kunnen schrijven door dit seizoen als eerste ooit alle truien te veroveren", zo zei Cant vandaag op een persconferentie in Brussel.

"Ik heb die sprint in de voorbije twee nachten telkens opnieuw beleefd, en ik blijf telkens verliezen", zo zei onze landgenote. "Ik hoop dat dat snel weg zal gaan. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat ik geen fouten heb gemaakt. Ik had gewoon pech dat er nog iemand net sneller was."

Frustrerend
De 24-jarige Cant pakte het afgelopen seizoen de Belgische en Europese titels en verzekerde zich ook van de eindzege in de Wereldbeker. Verder staat ze ook aan de leiding in de UCI-ranking. "Ik had geschiedenis kunnen schrijven door dit seizoen als eerste ooit alle truien te veroveren. Dat ik daarvoor een halve fietslengte tekortkwam, is dan ook frustrerend. Ik had er heel hard voor gewerkt. Dat zal ik blijven doen, en dan zal het volgend jaar misschien op het WK in eigen land (Heusden-Zolder, nvdr.) wel lukken."

Ongelijke strijd
Na het WK in Tabor had Cant het over een ongelijke strijd, omdat vrouwen als Ferrand-Prévot minder crossen rijden en dus frisser aan de start verschijnen. "Begrijp me niet verkeerd, ze is een toptalent en ik heb heel veel respect voor wat ze doet", aldus Cant. "Ik bedoelde zeker niet dat ik het niet eerlijk vond. Het is nooit gemakkelijk om wereldkampioene te worden, maar het is wel iets gemakkelijker als je naar een wedstrijd kan pieken. Of ik nu minder wedstrijden zal rijden? Ik denk het niet. Mijn sponsors zouden daar niet gelukkig mee zijn."

BELGA
UNKNOWN