Sabrina Stultiens wint bij vrouwen

BELGA
Geen zestiende zege voor Sanne Cant in Mol. De Lilse moest in de eerste editie van de Zilvermeercross vrede nemen met een derde plaats. Het was de Nederlandse Sabrina Stultiens die na een spannende wedstrijd in de sprint Ellen Van Loy en Cant klopte.

De Belgische en Europese kampioene, zaterdag nog goed voor haar vijftiende overwinning van het seizoen in de Scheldecross in Antwerpen, nam geen al te beste start in het Zilvermeer en was al meteen op achtervolgen aangewezen.

Wel goed weg waren Ellen Van Loy, Loes Sels, Karen Verhestraeten en Stultiens, Europees kampioene bij de beloften in het veld (en op de weg). Vrij snel werd duidelijk dat Van Loy en Stultiens de sterkste vooraan waren.

Cant slaagde er nog in om vooraan de aansluiting te maken, maar gaf nooit de indruk dat ze over de goede benen van de voorbije weken beschikte. Toch probeerde de Lilse om in de laatste zandstroken Stultiens van zich af te schudden en naar de overwinning te rijden. Cant kreeg enkele meters, maar toch kwam alles nog samen in de laatste meters. Van Loy kwam als eerste uit de bocht voor de sprint, maar werd nog bijgehaald door Stultiens die haar eerste overwinning van het seizoen meepikte bij de profs.

"Dit had ik niet verwacht", stelde de Europese beloftekampioene. "Ik was de voorbije week op stage in Spanje en wist niet goed of mijn lichaam goed zou reageren op die stageperiode, maar blijkbaar was ik vandaag echt wel sterk. Ik ben zeer blij, want dit is mijn eerste overwinning van dit seizoen." Eerder werd ze wel al tweede in de Wereldbeker in Koksijde, na Sanne Cant.

Cant, die sinds de Wereldbeker in Milton Keynes op 29 november niet meer verloren had, moest vrede nemen met een derde stek. "Ik miste mijn start volledig", zegt ze. "Daarna was ik twee ronden lang op de sukkel. Het kostte veel krachten om terug naar voren te rijden. Krachten die ik op het eind wellicht ontbreek. Dat is jammer, maar deze reeks kon niet blijven duren."