Roland Liboton voorbij: Sanne Cant pakt in Antwerpen elfde Belgische titel op rij

Photo News
Sanne Cant heeft haar elfde Belgische veldrittitel op rij beet. De 29-jarige wereldkampioene rekende in Antwerpen af met Laura Verdonschot en Ellen Van Loy.

Op het strand van Sint-Anneke mikte Sanne Cant op een elfde titel op rij. Eentje meer dan Roland Liboton, die in de jaren 80 tienmaal na elkaar Belgisch kampioen werd. Cant ging alvast goed van start en reed met Laura Verdonschot en Ellen Van Loy weg van de tegenstand. Het verwachte trio bij de dames.

In ronde twee (van de vier) stoomde Cant door het zand, Verdonschot en Van Loy hadden geen antwoord in huis op de versnelling van de wereldkampioene. De vogel was gaan vliegen. Vijf seconden werden er acht, acht werden er veertien.

In de slotfase was het voor Cant een kwestie om recht te blijven. En dat deed ze ook. Zo veroverde ze voor de elfde keer de Belgische driekleur bij de dames. Maakt ze volgend jaar het dozijn vol? De kans is groot.

Photo News
BELGA
BELGA43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick isenborghs

  Johan Maddens jij begrijpt dat niet als er enkele nederlandse crossers die al in het verleden laten zien hebben dat ze uit het goede hout gesneden zijn stillaan de macht overgenomen hebben in de cross zuiver rijden .Maar wel dat ne snotsneus van 18 die tot 3 jaar geleden nog niet wist hoe een koersfiets er uit zag en nu al mee aan de top draaid begrijpt u wel !

 • Jan Van Den Bergh

  Bedroevend niveau , je merkte het ook aan de publieke belangstelling . Gelukkig waren er nog de 1000 supporters van Thibau Nys ...

 • Johan Maddens

  Blijkbaar is al vergeten dat Sanne 3 wereldtitels heeft en verleden jaar nog Marianne Vos verslaan . En dit jaar wordt ze gewoon weggeveegd door een jong viertal uit Nederland die in korte tijd alles komen te winnen en volledig de overmacht ! Begrijpe wie kan .

 • gerard wauters

  Beste Guy Muis, een koers of een cross winnen is nooit gemakkelijk. Anders hadden we zeker U ook al wekelijks op het hoogste schavotje gezien. En het feit dat er geen modder is daar kan de organisator niet aan doen, en de rensters zeker niet. Maar voel je vooral vrij om zondag net voor de erste start met een gieterje het ganse parcours te besproeien. Dan is het modder probleem al opgelost. Proficiat Sanne, je moet het telkens weer maar even doen.

 • Guido Volkaerts

  Armoede troef bij de Belgische vrouwen, na Cant (die op internationaal niveau zoek gereden wordt) gaapt er een enorme kloof...