Rectavit Series volgen Soudal Classics op, nieuw seizoen start in Pelt

Vorig seizoen won Kevin Pauwels de Soudal Classics-wedstrijd in Hasselt
BELGA Vorig seizoen won Kevin Pauwels de Soudal Classics-wedstrijd in Hasselt
De Soudal Classics zullen vanaf komend seizoen door het leven gaan als Rectavit Series. Dat heeft organisator Golazo sports dinsdag laten weten. Rectavit is een zusterbedrijf van Soudal. De Rectavit Series starten op 6 oktober met een veldrit in Pelt en tellen in totaal vijf manches.

Na de openingsmanche in Pelt volgt de Jaarmarktcross in Niel op 11 november. Vervolgens trekken de renners naar Sint-Niklaas voor de Waaslandcross (21/12). In februari 2020 valt het doek met de koersen in Leuven (22/02) en Waregem (26/02).
"De start op 6 oktober is een absolute topdatum vooraan in het seizoen", legt Erwin Vervecken van Golazo sports uit. "Ook de oerklassieker in Niel, de traditionele Jaarmarktcross op 11 november, vervoegt de Rectavit Series. 

Op 21 december staat de cross van Sint-Niklaas geprogrammeerd op een nieuw en spectaculair parcours. Op 22 februari trekken we naar Leuven, in 2021 decor van het WK wielrennen op de weg. Waregem is vier dagen later opnieuw de gaststad voor de Cyclocross Masters, de spectaculaire afsluiter van een hopelijk boeiend en spannend seizoen.”

De Rectavit Series zijn ook dit jaar een reeks overkoepelende veldritten en geen regelmatigheidscriterium in strikte zin van het woord. Renners kunnen tijdens de verschillende manches dus geen punten verdienen, en er is geen algemeen klassement met finaal een eindwinnaar.

Programma Rectavit Series 2019-2020:

Zondag 6 oktober: Pelt
Maandag 11 november: Niel
Zaterdag 21 december: Sint-Niklaas
Zaterdag 22 februari 2020: Leuven
Woensdag 26 februari 2020: Waregem 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gerard wauters

    Dus met andere woorden kunnen de anderen niet met een fiets rijden Anthony? Ik vind het nu leuker, anders was het enkel gokken wie 2de ging zijn. Het gaat niet trager, en wat techniek betreft, kijk eens naar Tom Meeusen. Ik heb wel hetzelfde gevoel als ik Brugge of anderlecht zie voetballen, en daarna een match zie van Barcelona, dan zie je in Belgie provinciaal spaans voetbal

  • patrick isenborghs

    laat die jongens toch ook hun cross winnen het is hun brood op tafel nu VDP er nog niet is

  • Anthony Peeters

    Zonder wout en vanderpoel is het net of je kijkt naar 2de klas voetbal! Het gaat allemaal wat trager en de techniek trekt ook op niet veel