Quinten Hermans zegeviert in Essen na knappe solo, Štybar twaalfde

De zege ging naar Quinten Hermans
BELGA De zege ging naar Quinten Hermans
Quinten Hermans toonde zich de beste in de Ethias Cross van Essen. De 24-jarige renner van Telenet-Baloise Lions koos snel voor de solo en rondde die fraai af. Na Beringen de tweede zege van het seizoen voor Hermans. Laurens Sweeck werd tweede, Tom Pidcock legde beslag op de derde plek. Zdenek Stybar eindigde in zijn eerste cross van het seizoen als twaalfde.

Onder andere Mathieu van der Poel, Toon Aerts en Eli Iserbyt vertoeven nog op winterstage in Spanje en ontbraken aan de Belgisch-Nederlandse grens. Wel van de partij: Zdeněk Štybar. In ‘zijn’ Essen keerde de Tsjech zonder hoge verwachtingen terug het veld in.

Thijs Aerts en Quinten Hermans namen de kopstart, Tom Meeusen en Gianni Vermeersch nestelden zich in hun wiel. Niet voor lang, want in ronde drie gaf Hermans er een serieuze lap op. De concurrentie brak, de winnaar van de cross in Beringen had snel tien seconden. Laurens Sweeck zag het gevaar, schoof op en zette de jacht op Hermans in. Althans, dat was de bedoeling, want Hermans had het goede tempo meteen beet en maakte de kloof groter. Tien seconden werden er zeventien en na een leegloper voor Sweeck zelfs een halve minuut. Game over.

Pidcock nestelde zich na een mindere start op plek drie, maar maakte nooit aanstalten om te komen aansluiten bij Sweeck. De plaatsjes lagen zo relatief snel vast. Pidcock legde beslag op de laatste podiumstek. Sweeck moest zich tevreden stellen met een tweede plek, na winnaar Hermans. Štybar zal overigens een goed gevoel overhouden aan zijn comeback: hij finishte meteen als twaalfde - knap. 

Štybar werd twaalfde in zijn Essen
BELGA Štybar werd twaalfde in zijn Essen
BELGA
BELGA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Den Bergh

  Te veel afwezigen . Ik denk dat ze te veel verdienen , om de haverklap sturen de crossers hun kat ...

 • Freddy van Puymbrouck

  Dit was juist hetzelfde als met vdPoel, Hermans al van de tweede ronde weg leg mij het verschil uit.Het enige verschil is dat wanneer Mathieu er bij was geweest er zeker een paar duizend meer toeschouwers geweest waren.Ben ik zeker van!

 • gerard wauters

  Knappe cross gezien. Quinten op zijn VDP's. Na 3 rondes iedereen eraf rijden en doorgaan tot de finish. Of dit nu een Belg is, een Nederlander, of iemand uit Vaticaanstad, ik kan zo een prestatie wel smaken.

 • arnold schwarzenegger

  mooie veldrit rené? de winnaar heeft ook bijna de hele cross alleen op kop gereden. wat is dan het verschil met dien hollander?

 • Rogier Roothooft

  Als trouwe cyclo kijker heb ik mijn tv afgezet als de tweede rangerenners aan het cyclocrossen waren ,kon even goed een dutje doen.