Pidcock pakt knap zilver: “Het gebeurt niet vaak dat ik tevreden ben wanneer ik niet win”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het gebeurt niet vaak dat ik tevreden ben wanneer ik niet win”, aldus Pidcock, die heel knap tweede werd op het WK veldrijden. “Ik hou ervan om te winnen, maar vandaag voelde het bijna alsof ik de race gewonnen had. Ik was de beste van de rest. Van der Poel staat op eenzame hoogte. Ik hoop dat ik hier op kan bouwen en dat dit iets oplevert in de toekomst. Ik heb naar de race bij de junioren gekeken en de Belg die uiteindelijk derde werd, kwam van heel ver terug. Ik wist dat er veel mogelijk moest zijn, als ik niet te veel plaatsen zou verliezen bij de start. Want als je te snel zou starten, zou het gevaarlijk geweest zijn om de ‘motor’ op te blazen. Dat wilde ik niet laten gebeuren.”

Pidcock sprak zich in het verleden al een paar keer uit als een Van der Poel-fan. De Brit was opnieuw onder de indruk van wat de Nederlander liet zien in Dübendorf. “Ik heb nu al redelijk vaak tegen hem gereden - of beter: aan de start van dezelfde race gestaan - en hopelijk kan ik snel proberen om hem het vuur aan de schenen te leggen. Ik denk dat ik hem op mijn allerbeste dag ook wel kan bekampen. Ik ben nog jong en het komt er nu op aan om sterker en constanter te worden.”

Tom Pidcock.
VTM Tom Pidcock.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy van Puymbrouck

    Het is niet enkel vdPoel die een probleem gaat zijn voor de Belgen de komende jaren.Neem Pidcock er ook maar bij, 20 jaar en zo sterk op dit loodzware parcours dat beloofd voor de toekomst.Toon plooide zich in alle bochten maar kon niet naar Pidcock rijden,sterk van die jongen, zeer sterk!

  • Corneel Vermeire

    Proficiat TOM,,‍♀️‍♀️