Peter Van Santvliet vrijgesproken in dopingzaak

Ex-veldrijder Peter Van Santvliet is door de rechtbank van Turnhout vrijgesproken van het bezit van hormonale producten. Ex-beroepsrenner Dave Bruylandts werd schuldig bevonden, maar krijgt opschorting van straf.

In maart 2006 werd op verschillende plaatsen in de Kempen huiszoekingen gedaan bij mensen uit het wielermilieu. Het ging onder meer om Dave Bruylandts en ex-veldrijder Peter Van Santvliet. Zij werden beticht van het bezit van hormonale producten. Bij Bruylandts ging het om groeihormoon, Chinese epo en corticoïden, en bij Peter Van Santvliet het hormoon thyroxine.

Daarnaast stonden ook Luc Herygers, Luc Van den Broeck, Tom Leysen, Ludo Giesberts, Wim Vandeperre en Jan Vervecken. Sven Nys, Bart Wellens, Sven Vanthourenhout en Geert Omloop werden in het begin ook genoemd, maar werden destijds door de raadkamer buiten vervolging gesteld.

De rechtbank sprak vandaag Peter Van Santvliet, Luc Van Den Broeck en Tom Leysen vrij omdat de feiten volgens de rechtbank niet bewezen waren. Voor Ludo Giesberts, Wim Vandeperre en Jan Vervecken, Luc Herygers en Dave Bruylandts waren de feiten volgens de rechtbank wel bewezen. Zij krijgen opschorting van straf voor een periode van drie jaar. (belga/ka)

UNKNOWN