Perry Frijters wint bij de nieuwelingen, Jens Dekkers primus bij de junioren

BKCP
Perry Frijters was in de Superprestigecross voor nieuwelingen in het Nederlandse Gieten de snelste na een sprint met vijf. De Nederlander hield respectievelijk zijn landgenoten Bart Artz en Luke Verburg achter zich. Bij de junioren ging de dagzege naar Jens Dekkers, ook al een thuisrijder. Hij haalde het afgescheiden van Jappe Jaspers en de Nederlander Thijs Wolsink.

Al van in de openingsronde trokken Frijters, Verburg en Artz in de aanval. Gaandeweg sloten ook nog Tomas Kopecky, Mees Hendrickx, Bodi del Grosso en Ryan Kamp voorin aan zodat we een kopgroep kregen met zeven Nederlanders. Voor Ryan Kamp ging het allemaal te snel en hij moest zijn metgezellen laten rijden. In de slotronde waren Verburg, Aertz en Frijters duidelijk de beteren en in de daaropvolgende sprint was Frijters de snelste.

Oranje boven
Ook bij de junioren ging de zege naar een Nederlander. Jens Dekker was oppermachtig en stoof er al van in het begin van de cross vandoor. Jappe Jaspers was de enige die nog een tijdlang probeerde Dekker bij te benen maar hij moest na verloop van tijd inzien dat een tweede plaats het hoogst haalbare was. De strijd voor de laatste podiumplaats ging naar Thijs Wolsink, die in een sprint met twee Victor Vandenbosch achter zich liet.