Pechvogel Merlier mist alvast Baal na zware val aan de balken: “Niet leuk om je jaar zo te eindigen”

Play Sports
Tim Merlier kwam zwaar ten val in de Superprestige in Diegem. Hij kon de wedstrijd niet uitrijden en kloeg na afloop over pijn aan zijn been. De wedstrijd in Baal op nieuwjaarsdag komt te vroeg, zo meldt zijn team. 

Merlier struikelde over de balken en kwam zwaar ten val. "Tim bezeerde zijn bovenbenen, niet zijn ribben", meldt zijn team Crelan-Charles. "Het gaat om een lichte blessure, een bloeding, kneuzing of klein spiertrauma (in het slechtste geval) van de linkerquadriceps. Tim klaagt over lichte pijn en moet het de komende dagen rustig aan doen. Het is nog niet zeker wanneer hij hervat, maar Baal op 1 januari komt nog te vroeg."

In een eerste reactie liet Merlier, die vanaf 1 januari voor een andere ploeg koerst, het volgende optekenen. "Het is niet leuk om je jaar zo te eindigen. Ik deed het goed in de wedstrijd en meteen na mijn valpartij wou ik snel opnieuw op de fiets springen, maar ik voelde mijn benen niet meer, dus dat was onmogelijk. Ik moest mezelf echt naar de zijkant van het parcours slepen.”

PLay Sports3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Costermans

    Volledig weg zouden die balken niet moeten, maar er zou er maar één mogen zijn. Let maar eens op, de problemen zijn meestal bij de tweede.

  • wim rooyakkers

    Beterschap Tim.eigenlijk zouden balken uit de cross moeten,kost materiaal ,of blessures.

  • Philomena Vanderweyen

    Heb die val gezien,vreselijk,wens Tim een spoedig herstel.