Pauwels minder sterk dan in Ruddervoorde: "Dacht niet dat Nys mij zou kloppen"

BELGA
Geen drie op drie voor Kevin Pauwels. De 31-jarige renner van Sunweb-Napoleon Games won in Ruddervoorde en in Niel, maar moest zondag in Gavere vrede nemen met een derde plaats. "Jammer", aldus Pauwels. "Als je twee keer op rij wint, dan smaakt dat naar meer."

Kempenaar Pauwels beschikte in Gavere, waar hij in 2011 al eens won en vorig jaar tweede werd na Klaas Vantornout, niet over de 'superbenen' van vorige week. "Ik was goed, maar niet goed genoeg om te winnen", moest hij toegeven. "Toen Wout Van Aert versnelde, moest ik even passen. Daarna probeerde ik wel, maar Wout was te sterk."

"Even vloeken"
In de slotronde probeerde Pauwels zich te ontdoen van Nys met enkele versnellingen. "Maar hij keerde iedere keer terug", aldus Pauwels. "In de sprint dacht ik niet dat Sven nog over mij zou komen. Bij het uitkomen van de bocht dacht ik dat ik een kloofje had. Daarom ging ik meteen vol door. Toen ik merkte dat Sven toch nog naast mij kwam, was dat even vloeken. Jammer, liever werd ik tweede. Maar goed, vandaag was ik niet sterk genoeg. Ik zat nooit echt op mijn gemak in die kopgroep, moest voortdurend aanklampen en dan kan je niet winnen."

Graag tweede
Kevin Pauwels staat nu derde in het klassement van de Superprestige, op negen punten van Van Aert. "Hem nog voorbijsteken wordt moeilijk", beseft hij, "maar ik wil wel graag die tweede plaats."

BELGA
BELGA
BELGA