Papa Adrie ziet het somber in: "Mathieu moet kampioenschappen vergeten"

BELGA
Presteren in de klassementen lijkt na zijn operatie aan de knie zo goed als onmogelijk en ook de nationale titel in Nederland en de regenboogtrui wordt moeilijk voor Mathieu van der Poel, dat zegt althans papa Adrie aan Sporza. "Geen hinder meer hebben aan de knie zou de mooiste zege van deze veldritwinter zijn."

De valpartij in de Ronde van de Toekomst gooit in ieder geval een ferme portie roet in het eten voor de wereldkampioen veldrijden. Hij moet na zijn operatie van vrijdag in het ziekenhuis van Herentals drie weken van de fiets blijven, voor eind oktober zullen we hem dus niet in het veld zien. Terwijl intussen het crossgeweld in alle hevigheid losbarst. "Het is geen kwestie van overbelasting, de voorbije twee maanden heeft hij amper 200 kilometer gefietst. Het euvel aan zijn linkerknie was niet te zien na zijn crash. Er werd dan ook minder aandacht aan besteed dan aan zijn gehavende rechterknie. Anderhalve dag heeft hij pijnvrij kunnen trainen, daarna was het al over. Fietsen kon hij niet meer, enkel stappen."

Hoogtes en laagtes
De 56-jarige Adrie van der Poel rekent erop dat zijn zoon langer dan een maand buiten strijd zal zijn. "Het zou vijf weken kunnen duren voor hij weer in het veld kan duiken. De basisconditie zal hij volledig opnieuw moeten opbouwen en hij mag zichzelf niet te veel druk opleggen. De kampioenschappen kan hij maar beter vergeten. Hij zal nog wel leuke dingen kunnen laten zien, maar het zal met hoogtes en laagtes zijn."

Twitter Mathieu van der Poel
BELGA