Oppermachtige Van der Poel wint voor het eerst in zijn carrière Ethias Cross van Bredene

BELGA
Zonder tegenstand. Mathieu van der Poel (24) heeft voor het eerst in zijn carrière de Ethias Cross van Bredene gewonnen. De wereldkampioen won met sprekend gemak voor Tim Merlier en Gianni Vermeersch. 

Geen al te sterk deelnemersveld in Bredene. Wout van Aert werkt zijn volgende cross pas in Gullegem (4/1) af. Toon Aerts herstelt nog van een ribblessure. Ook Pauwels Sauzen-renners Iserbyt, Vanthourenhout en Laurens Sweeck bleven thuis. Wel van de partij: zijne hoogheid Mathieu van der Poel. De wereldkampioen dook ook als eerste het veld in, maar het was Diether Sweeck die als eerste voor wat animo zorgde. Hij sloeg al snel een kloofje, ‘MVDP’ kwam snel aansluiten. Het tweetal kreeg na twee ronden het gezelschap van Tim Merlier.

Het was ook Merlier die als enige Van der Poel kon volgen wanneer de Nederlander aan de boom schudde, Sweeck moest passen. Merlier klampte aan, maar halfweg koers plooide ook hij. Zelfs een valpartij kon Van der Poel niet meer stoppen. Hij won met de vingers in de neus voor het eerst in zijn carrière de Ethias Cross in Bredene - een zeldzame leegte op zijn palmares is weer weggewerkt. De balans voor ‘MVDP’ tot dusver in deze crosswinter: 16 op 17.

Photo News
Photo News
Photo News32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick isenborghs

  jos , die vraag kun je stellen over alle renners , rijd Remco clean , rijd Eli clean , rijd VA clean enz enz . Zolang die jongens niet tegen de lamp lopen moeten we dat onderwerp niet aansnijden . Echte crossfans zullen blijven gaan ook wint er een chinees . De meetste die afgehaakt kwamen niet voor de sport ,het zijn diegene die hun eigen scheel zopen door de belgische heerschappij van de vorige jaren en daarna een hoop miserie naast het parcour maakte zoals spuwen , gooien met drank enz

 • jos hurkmans

  Super renner,maar maakt de cross volledig kapot Hij steekt er zo ver boven uit,de rest is al meer dan 2 jaar gewoon figurant Hopend is dit zuiver koersen,Amstrong hebben ze ook pas na jaren ontmanteld

 • Eddy Rich

  Nederlander of Belg heeft er niks mee te maken het is OERSAAI ik kijk alleen naar de uitslag voor de rest niet meer.Ik mis de duels Liboton Stampsneyder.Nijs Wellens Nijs Albert

 • patrick isenborghs

  cant verdiend respect , ze heeft Belgie mee gekleurd op de vrouwencross en is momenteel nog de beste in ons land . Het gaat minder en ondergaat de wet van de sterkste . Bidden vlaanderen dat er in de toekomst terug een Sanne op het toneel verschijnd !

 • Johan Maddens

  Voor enkelen hier toch eens de erelijst van Cant eens nazien .Ieder zijn tijd . Alle groten waaronder Devlaemincks konden op latere leeftijd ook niet meer op tegen Liboton . Nijs verloor op het laatst ook van VDPoel en Van Aert . Cant kan tegen het jonge geweld van Nederland ook geen gans jaar meer optormen . Maar ik sluit ze nog niet uit voor de kampioenschappen .