Oppermachtige Van der Poel bekroont seizoen in Bogense met tweede wereldtitel, Van Aert en Aerts mee op podium

Van Aert, Van der Poel en Aerts.
Photo News Van Aert, Van der Poel en Aerts.
Mathieu van der Poel heeft zich in het Deense Bogense voor de tweede keer tot wereldkampioen veldrijden gekroond. De 24-jarige Nederlander reed halverwege weg van Wout van Aert, die tweede werd. Toon Aerts veroverde het brons.

Op het snelle parcours in Bogense was er vooraf slechts één topfavoriet: Mathieu van der Poel. Logisch ook. De jongste zoon van Adrie domineert al een tijdje de veldritsport. “De voorbije jaren was Mathieu ook dé te kloppen man, maar werd ik wereldkampioen”, vertelde Wout van Aert. “Ik geloof in mirakels.”

Na twintig minuten koers leek er van een mirakel geen sprake. Van der Poel sloeg een bres van zes seconden na een geweldige passage op de schuine kant. Weg spanning, normaal gezien. Maar daar dacht Van Aert vandaag anders over. Onze landgenoot greep de Nederlander zowaar bij de lurven. Een fenomenale inspanning, een mentale tik voor Van der Poel.

Een duel leek in de maak, maar onze noorderbuur pakte bij de volgende passage op de schuine strook andermaal uit met een klasseflits. Van Aert maakte daarnaast een schuiver en moest zo opnieuw een gaatje van drie seconden dichten. Maar die drie seconden werden er zes, zes werden er elf. De vogel was gaan vliegen.

In de achtergrond vond Toon Aerts in het tweede deel z’n betere benen. De Belgische kampioen zette een inhaalrace in en zag plots Van Aert rijden. In de slotfase had hij hem ook te pakken. ’t Werd nog spannend voor plek twee. Het robbertje werd uiteindelijk na een late valpartij van Aerts gewonnen door Van Aert. Maar de hoofdprijs ging na een knappe solo naar een oppermachtige Van der Poel. De terechte wereldkampioen. Hoedje af.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston Armi

  De enige die recht heeft op die trui. Zonder pech de vorige jaren droeg hij die trui al vier jaar. Proficiat!

 • Roger Deprez

  Ben geen fan van hem maar verdiende overwinning van VDP hij was de beste en Wout en Toon kwamen gewoon te kort, positief was ook zeven Belgen in de eerste tien. Wout kan zich nu na drie op één volgende wereldtitels zich volledig en uitsluitend gaan toeleggen op de weg, want allebei zal niet gaan en is onmogelijk en Toon zal in de toekomst de nr 1 worden in het Belgische cross wereld.

 • Erik Neyt

  Dikke proficiat aan de winnaar,die het hele seizoen alles gegeven heeft.Toch heb ik mij gestoord aan Van Aert,die het nodig vond om nog eens op kop te gaan rijden,toen hij weg was,met de grootmeester.Was dit om het gat met de andere Belgische renners zo groot mogelijk te maken????en dus uitsluitend voor eigen rekening(2e)Ik vond het in ieder geval bijzonder jammer dat Aerts de tweede plaats niet heeft kunnen nemen.

 • Gertjan Vanneste

  Overdiende wereldkampioen. VDPoel domineert al 2 seizoenen volledig (op het WK vorig jaar na). Ook mooie prestaties van Aerts en Van Aert die er een leuke wedstrijd van maakte.

 • johan Maddens

  VDP verdiende winnaar . Toon Aerts een grote sprong gemaakt sinds verleden jaar , dat beloofd . En Wout Van Aert met het koppeke al gans het seizoen bij de voorjaars klassiekers en weer op het podium , grote klasse . We zien hem wel terug in de klassiekers .