Ook Superprestige in Merksplas afgelast door storm Ciara

BELGA
Geen veldrit in Merksplas vandaag. De zevende en voorlaatste manche van de Superprestige wordt afgelast vanwege de storm Ciara. 

De organisatie heeft lang gewacht om de knoop door te hakken. Eerder werd beslist de starturen van de elitewedstrijd bij de mannen en de vrouwen met een half uur te vervroegen. Vanmorgen konden de organisatoren niet anders dan de wetten van de natuur te volgen. Daarmee zit het veldritseizoen van Wout van Aert erop. 

“Na overleg met de veiligheidsdiensten zullen we de Superprestigemanche in Merksplas helaas moeten annuleren”, klinkt het bij de organisatie. “Dit om de algemene veiligheid van de renners, supporters en organisatie niet in gevaar te brengen.” Vanochtend gingen de eerstejaarsnieuwelingen nog om 9u50 van start, maar uiteindelijk werd de wedstrijd stopgezet. 

De wedstrijd was nieuw op de kalender van de Superprestige en verving de cross in Hoogstraten. De laatste manche wordt nu volgende week zaterdag in Middelkerke gereden. Laurens Sweeck leidt bij de heren elite met één punt voorsprong op Eli Iserbyt, Ceylin Alvarado topt het klassement bij de dames met vijf punten voorsprong op Yara Kastelijn. 
36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter knaap

  wijze beslissing van de burgemeester het te verbieden

 • Yves Haesendonck

  De wielerbond zal het verlies van de organisatie wel bijpassen zeker?

 • Cyriel Van De Pol

  Qua veiligheid toeschouwers en ......... , niemand die U verplicht om er na toe te gaan .

 • vangeel guido

  ze kunnen dit toch ook woensdag laten doorgaan Hopelijk komen de renners goed thuis

 • Tom Gabriëls

  Beste Francis, ik ken de organisator toevallig persoonlijk. Een heel aimabele man die elk jaar met massa’s verenigingen, vrienden en familie deze cross organiseert. Er kruipt een hoop geld, tijd en voorbereiding in, die mensen werken daar een heel jaar naartoe. Geen grote budgetten zoals Flanders classics en Golazo maar elk jaar met gezond verstand de eindjes aan elkaar knopen. Jaarlijks zijn er hier stormen genoeg in een glas water...de juiste beslissing op het juiste tijdstip