Ook ongenaakbaar in regenboogtrui: Thibau Nys geeft in Lille prachtseizoen extra glans: “Maar techniek was een ramp”

Thibau Nys kan het ook in zijn regenboogtrui. In zijn eerste optocht na het veroveren van de wereldtitel toonde hij zich de sterkste in de DVV-Trofee-cross van Lille. Nys rekende na een spannende wedstrijd in de slotronde af met Ward Huybs en Jetze Van Campenhout. Gisteravond werd de kersverse wereldkampioen bij de junioren gehuldigd in Baal. Een feestje, maar een halve dag later was het toch weer bingo. 

Toch was Nys niet helemaal tevreden over zijn cross. “Ik rij een van mijn slechtste wedstrijden qua techniek. Elke ronde pakte ik drie à vier palen mee. En ik ben twee keer gevallen. Mijn schouder doet veel pijn. Op techniek was het een ramp, maar het gevoel was wel super. Ik heb de winst pas diep in de finale moeten gaan zoeken.” (bekijk de volledige reactie van Nys in de video bovenaan). 

Bij de elites staat straks een ambitieuze Wout van Aert aan de start. Van Aert crost nog twee keer alvorens het vizier op het klassieke voorjaar te richten. In Lille doet hij het voor eigen volk. In het klassement van de DVV-trofee zijn de kaarten gelegd, Eli Iserbyt is zeker van eindwinst. Mathieu van der Poels veldritseizoen zit er al op. 

Nys.
Twitter DVV trofee en RV Nys.
Thibau Nys steekt de armen in de lucht.
Twitter DVV Trofee Thibau Nys steekt de armen in de lucht.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  knap ! Tegelijk rekening mee houden dat hij nu van hier naar ginder word gesleurd, sponsorverplichtingen en contract-reclame aanbiedingen enz.. verplichtingen die ook jonge renners al moeten ondergaan als wereldkampioen. In het begin is dat leuk maar het vraagt ook erg veel energie en dan durft de concentratie / vermoeidheid weleesn op te spelen, wat ten koste gaat van techniek. Vader Sven kent dat ook zeer goed.

 • Marc Dierickx

  Thibau zegt nogal dikwijls "Ja, inderdaad". Ik denk als je hem moest vragen of hij denkt volgend jaar al koersen te winnen in zijn eerste beloftejaar, dat zijn antwoord zal zijn 'Ja inderdaad, ik denk wel om toch al wat koersen te winnen als eerstejaars belofte"

 • Jose Van Hauwaert

  Nuchtere kerel denk ik dit horend en ziende... go for it makker

 • sylvain roobaert

  Proficiat Thibau , fantastisch dat je het crossen weer kleur geeft

 • erwin cools

  Super. Proficiat