Exclusief voor abonnees

Ook afgelopen weekend geen maat op Eli Iserbyt: “Snak naar duel met Mathieu”

BELGA
Vier op zes. Leider in Wereldbeker en Superprestige. Niemand die Eli Iserbyt (21) wat doet in Van der Poel-loos veldritland. Het is wachten op ‘His Royal Highness’. “Dan is mijn rijk wellicht uit. Al snak ik nu toch eens naar een duel met Mathieu.”

Wat een leuke pot veldrijden was dit, zeg. Spankracht van de eerste tot de laatste minuut. Spectaculaire wendingen. Vleugje dramatiek in volle finale. En de lokale speaker die voor wel héél apart entertainment zorgde langs de drassige beemden van de Nijslootsweg. ‘En we rammen er nog eens op los, beste mensen... Iserbyt, Aerts en Hermans: met de tred van de pinguïn. In de achtergrond: Piet Dock en Zweeck en Zoete van Sauwels Pauzen. Wat een skenario!’ Stand-upcomedian! Iemand Mathieu gemist? Wout? Wij alvast niet.

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  dream on....Eli is een erg getalenteerd veldrijder, maar men moet ook beseffen dat het niveau van de veldrijders in de breedte op de moment erg mager is. Die getalenteerde veldrijders die als toekomstig winnaar vernoemt zijn in de laatste 5 jaar... er zijn er maar 2 die het echt waar hebben gemaakt nl Van Aert en Aerts. Vorig jaar was de kloof zeer duidelijk zichtbaar.. 3-4 man en dan een enorm gat. Zeer lang geleden dat we in de breedte zo zwak scoorden Eli mag dan winnen, de kloof is wel groot

 • Kenny Geerts

  De cross is dood zonder Vdp en Van Aert het niveau is 3 treden lager dan de voorbije 40 jaar... En zij sorry Iserbyt maar ge krijgt ne minuut of meer aan uw broek van VDP.

 • Luc Scheepers

  Eli, respect voor uw prestaties. Maar voor Mathieu, denk ik, dat U nog wat te dun bent. Hij is een supertalent. Het is extreem frustrerend als er supertalenten zijn in de eigen generatie. Voorbeelden genoeg: Sven Nys, Michael Schumacher, Stefan Everts, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Erik Geboers, Roland Liboton, .......En nog vele anderen. Men bijt er zich gewoon op stuk.

 • Karel Martel

  Goed gereden jongen de laatste tijd ,maar voor Thieuke ben je vele maten te klein. Spijtig genoeg.

 • bart herbots

  Momenteel zijn het tweederangs artiesten die toerkes rijden. De echte kampioenen rijden niet mee