Onze winteranalist Niels Albert bekijkt Wout van Aert en het veldrijden voortaan nog scherper: "Ik was toe aan een ander leven"

Photo News
Vanaf nu, elke dinsdag in uw krant en op HLN.be, fietst huisanalist Niels Albert (32) opnieuw kriskras door het crosspeloton. Lovend waar het kan, streng als het moet. Voortaan 'onpartijdig' ook, want los van Wout van Aert. "Ik was toe aan een ander leven." Het échte leven.

Niels Albert stopt als coach Wout van Aert', kopte onze krant eind augustus. Dat was best even schrikken.

"Eind februari, na het WK in Valkenburg, had ik de knoop in mijn hoofd al doorgehakt. Mijn fietsenzaak draaide op volle toeren, Valeska was zwanger. Ik wilde gewoon meer thuis zijn. En tijd creëren voor mijn gezin."

Niet dat Wout en jij ruzie hadden of op elkaar uitgekeken waren?

"Zeker niet. Ik heb nog steeds een warm contact met hem. De drie fietsen waarmee hij wereldkampioen werd, kregen - het stof, de modder en het zweet van de inspanning er nog aangekoekt - een prominente plaats in de winkel. We hebben ons geweldig geamuseerd samen, fantastische jaren beleefd. Waarin de 'ups' de 'downs' overtroffen. Na die derde wereldtitel dacht ik: ideaal moment om afscheid te nemen. In schoonheid."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim rooyakkers

  Gelukkig is er ook nog een leven na de fiets, alleen dat beseft men vaak pas later.

 • Freddy De Vos

  Jammer van je hartprobleem Niels. Maar ik blijf fan van jou, wat je ook doet!

 • Fons Billen

  is blijkbaar een echte famillieman geworden , proficiat met je gezin !

 • Hugo Schelstraete

  Den tofste crosser allertijden.

 • Ahmed Amrani

  Zonder zijn hart problemen, de beste veldrijder van zijn generatie en de waardige opvolger van Liboton.