Exclusief voor abonnees

Onze man volgde Wout van Aert tijdens zijn avontuur in La Mézière: “Ik zou wel wat vaker in het buitenland willen komen crossen”

Photo News
‘Une star en Bretagne.’ La Mézière ­haalde Wout van Aert (24) in als een held. De wereldkampioen genoot en ­bedankte met een ­overtuigende zege. Op z’n… Van der Poels, solo van start tot ­finish. De concurrentie is ­gewaarschuwd.

“Ik ben klaar voor het BK.”

Tuurlijk schuift het aardig wat. Daar doet Van Aert niet flauw over. In detail treedt hij niet, maar met een werkbudget van naar verluidt 120.000 euro (ruimer dan sommige Wereldbekerorganisaties) kon er bij La Petite Reine du Val d’Ille wel iets af. Toch is er meer wat de wereldkampioen naar Noordwest-Frankrijk lokt, uitgerekend de dag dat in Brussel voor de DVV Trofee wordt gecrost. “Organisator Nicolas Lebreton (what’s in a name?) trekt me al twee jaar aan de mouw”, vertelt hij. “In augustus 2018 nam hij opnieuw contact op. Rijkelijk vroeg. Maar tactisch wel goed gezien. Want op dat moment was er van de Brussels Universities ­Cyclocross nog geen sprake. Dus hapte ik toe, ook omdat ik van de DVV Trofee geen doel maak.” 

Leuk intermezzo, vindt Van Aert. “Ik zou wel wat vaker in het buitenland willen crossen. Maar er is weinig reden toe. Mijn sponsors staan er niet voor te springen en, in alle eerlijkheid: in Vlaanderen verdien ik beter.” Ach wat dan ook. Eén week voor het BK in ­Kruibeke kan je maar beter even uit het vizier verdwijnen. En de concurrentie lekker naar je vormpeil laten gissen. “Zouden ze? (lacht) Ik ben er in elk geval niet bewust mee bezig. Omdat ik niet geloof in die theorie. Volgende week komen we met ­dezelfde wapens aan de start. En is alles wat voorafging van geen tel meer.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Antoine Van De Velde

  Wout zijn veldrit programma heeft niets te maken met zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma. De wedstrijd in Frankrijk stond al maanden vast, wie als Vlaming liever voor Mathieu support ga uw gang.

 • Koen Lannoo

  Het is zijn grote recht om naar het buitenland te gaan rijden voor het grote geld, als wij meer geld kunnen verdienen om in het buitenland te gaan werken zullen wij dat ook doen.

 • patrick isenborghs

  als wout elders in het buitenland wil rijden voor het grote geld heeft hij gelijk , het is zijn beroep en wil er zo veel uithalen als hij kan . Naar zijn supporters toe is het minder sportief maar ja dat zijn hun zorgen . Trouwens Liboton reed ook in Zwitserland voor betere startpremies

 • Rat Vangisteren

  Wout weet pas van vorige maand in welke ploeg hij gaat rijden kom dan niet af met dat zijn programma vaststond in augustus. Van sukkels gesproken. Waarom zou een vlaming voor iemand supporteren die liever in Frankrijk rijdt en een vlaamse ploeg naar de knoppen hielp

 • johan Maddens

  Dirk Claeys , Zondag kijken wie de beste is in Belgie !