Ga naar de mobiele website
^ Top

Ontredderde Toon Aerts mag niet mee naar WK en is daar echt niet goed van

Sporza
Bij WK-selecties zijn er altijd winnaars en verliezers en Rudy De Bie had afgelopen week geen plaats voor Toon Aerts in zijn zeskoppige - na vandaag zeven stuks - delegatie voor de grote veldritslag in Heusden-Zolder van volgende week. De 22-jarige jongeling van Telenet-Fidea kan dat maar moeilijk verkroppen en barstte vandaag aan de streep in Hoogerheide in tranen uit.

De ontgoocheling zit diep bij een van de revelaties van het seizoen, de ploegmaat van Tom Meeusen had zo vurig gehoop op een ticket voor het WK, maar greep er dus gretig naast. Tim Merlier werd aangeduid als reserve en door de eindzege van ploegmakker Wout van Aert in de Wereldbeker mag die alsnog de Belgische ploeg versterken. Tot grote ontgoocheling van Aerts, drie weken geleden nog op knappe wijze winnaar in Leuven na een opvallende solo.

Voor drie WK-gangers
De verrassende youngster was ook al derde geworden in de GP Sven Nys en vorige week kaapte hij op het BK in Lille een mooie vijfde plaats weg. Met een zesde stek op twee minuten van Mathieu van der Poel hield hij vandaag in de slotmanche van de Wereldbeker Tim Merlier (10de), Michael Vanthourenhout (11de) en Sven Nys (13de) achter zich. En zij mogen ons land straks wél vertegenwoordigen op het WK. Extra pijnlijk want wat als de bondscoach pas vanavond zijn selectie had gemaakt?

Kort van stof
We zullen het natuurlijk nooit weten, een duidelijk aangeslagen Aerts wilde na afloop niet reageren, te ontgoocheld en bedroefd. Of wacht, toch héél kort: "Vraag het maar aan Rudy De Bie", snotterde hij en weg was Toon. Volgend jaar misschien? Als hij zo blijft presteren, moet dat zeker lukken. Hij heeft de toekomst voor zich en krijgt met Sven Nys straks de ideale leermeester.

Sporza
SporzaReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug