Ondertussen in Nederland: Mathieu van der Poel knalt soeverein naar vijfde Nederlandse titel

Mathieu van der Poel.
Photo News Mathieu van der Poel.
Het Nederlands kampioenschap veldrijden in Huijbergen heeft de verwachte winnaar opgeleverd. Mathieu van der Poel was oppermachtig en pakte zijn vijfde Nederlandse titel op rij.

Aangenaam weer was het niet in het Brabantse dorp. De regen viel gestaag naar beneden, maar het hinderde Van der Poel niet echt. Na twee ronden had de topfavoriet alleen Corné van Kessel nog in zijn wiel. In de derde ronde trok Van der Poel vol door.

Van Kessel kwam tegen het einde van de race nog ten val en moest de tweede plaats prijsgeven aan Lars van der Haar, die het zilver bemachtigde. Voor Van Kessel resteerde het brons.

Van der Poel is deze winter onstuitbaar in het veldrijden. Hij heeft al dik twintig overwinningen op zak. De wereldtitel is zijn grote doel van dit jaar. Hij wil begin februari in het Deense Bogense Wout van Aert onttronen. Die moest zondag de Belgische titel aan Toon Aerts laten.

Photo News
Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ruben lampe

    Luc Lievens heeft de cross van namen blijkbaar gemist. Zware moddercross, veel klimmen, veel lopen. Mathieu won met grote overmacht. Jammer Luc, blijf vooral de mythe in stand houden. Of doe je ogen open. 1 vd twee

  • Chrysanta Van der Poel

    Chrysanta van der Poel Dikke proficiat voor Toon en MVDP!Hop naar het WK!!!

  • Jean-Claude Defour

    Dikke proficiat aan de Nederlandse kampioen

  • patrick isenborghs

    Luc Lievens, hoe zwaarder het parcour hoeveel te groter de overmacht van mathieu zal zijn wat dit sezioen al een paar keer bewezen is !

  • nic van calster

    Respect top atleet dit verdien je daar moet je echt voor werken.