Nys herleeft: "In Baal voor het podium gaan"

Sven Nys tankte vandaag vertrouwen met een knappe prestatie in het slijk van Loenhout. Kan hij in 'zijn' Baal weer schitteren?
BELGA Sven Nys tankte vandaag vertrouwen met een knappe prestatie in het slijk van Loenhout. Kan hij in 'zijn' Baal weer schitteren?
In tegenstelling tot in Diegem afgelopen zondag toonde Sven Nys vandaag wel dat hij voor dit seizoen nog niet helemaal afgeschreven is. De 'Kannibaal van Baal' startte - op een voor hem gunstig modderparcours - sterk en kon achter de rug van de twee jonge toppers Van Aert en Van der Poel zijn mannetje staan. In het absolute slot moest hij wel nog een paar plaatsen prijsgeven. De prestatie was in ieder geval bemoedigend. "Ik wil het stap voor stap doen. De plaats die ik behaal is niet belangrijk. In Baal ga ik proberen het podium te halen."

Zestiende bij kunstlicht in Diegem en achtste in de blubber van Loenhout, een duidelijke sprong voorwaarts voor de 38-jarige kopman van Crelan-AA Drink. "Ik reed op een bepaald moment rond met een goed gevoel, maar kreeg af te rekenen met een lekke band. Dat kostte veel krachten en net toen ging het tempo omhoog."

Kracht in de benen
"Ik had zeker een beter gevoel dan in Diegem, waar ik het sowieso altijd moeilijker heb. Vandaag voelde ik meer kracht in de benen. Dat stemt me al heel tevreden. Ik denk dat ik al twintig procent beter was dan in Diegem en dat is een heel fijn gevoel." Maar ik durf nog niet vol door te gaan in de laatste ronde."

Ontgoocheling om het gemis van het podium was er niet. "Mijn plaats aan de meet is niet belangrijk. Mijn doel was om elke dag progressie te maken. Dat is me gelukt. Dat ik hier niet op het podium sta is niet erg. Op het einde maakte ik iets te veel foutjes. Ik ben al blij dat ik zo lang mee heb gestreden voor het podium."

GP Sven Nys
Toch blijft de ambitie voor Nys voor het BK en WK beperkt. "Ik ben nog helemaal niet bezig met die wedstrijden. Dat is nog heel ver. Eerst is er nog de wedstrijd in Baal. Ik heb nu enkele stappen vooruit gezet en ik hoop dat die progressie zich voortzet. Bovendien moeten we wel realistisch blijven en deze uitslag een beetje relativeren. Wout en Mathieu eindigen hier twee minuten voor de rest van het pak. Ze steken er nog ver bovenuit. Ik doe het hier niet slecht, maar om een cross te winnen is het nog veel te vroeg, al hoop ik wel dat ik op het podium sta donderdag in mijn eigen Baal."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA