Exclusief voor abonnees

Nog meer honger dan 'De Kannibaal': Van der Poel verpulvert de statistieken van Nys

BELGA
Weg blinde vlek op zijn palmares. Weg illusie bij de concurrentie dat hij op zuigende modderomlopen 'te pakken' is. Mathieu van der Poel (22) domineert gewoon in elk type klassementscross. 15 op 20 nu al in de lopende seizoensreeks. Niemand die ooit beter deed. Ook niet de allerbeste Sven Nys.

'Geen grens, geen grens. Hij is in essentie niet per se een slecht mens. De cross heeft in essentie niet meteen een probleem. Maar hij knalt zo hard, het is echt wel extreem.' Naar hartenlust zou Kraantje Pappie kunnen improviseren op het thema-Van der Poel. Pompen! 'Matje' deed het een uur lang in Baal. Niet op een kurkdroge of zanderige ondergrond, deze keer. Wel op de verzopen leemflanken van de Balenberg. Van der Poel beheerst werkelijk álles. 

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Manse Williby

  Wat lees ik hier allemaal (Fred Mannes) dat de Sven ( 40 j.)nog zeker een klassement cross winnen .zo simpel is dat ! Mocht deze nu nog meerijden dan zou hij waarschijnlijk niet meer aankomen, gedubbeld en uit koers genomen. Zijn eerste record is er al aan, nu de volgende...

 • Fons Verzeele

  Wat betreft het WK die de eerste over de lijn bolt is de eerste , en al de rest is zever in pakjes.

 • Berry Colijn

  Kort geleden werd dit nog geschreven, ik citeer: Daar is de wereldkampioen! Herboren Van Aert deelt oplawaai uit op en rond de Citadel van Namen. Herboren, hahaha. Hij mocht toen van Mathieu een keer winnen. En waar was de herboren Van Aert nu!!!! Nergens, in korte tijd door Mathieu op een kleine minuut gereden!!!! Wat kreeg die Van Aert een oplawaai zeg!!!

 • Frans Dedokker

  Dat ze die maar is regelmatig controleren!

 • François Nuyts

  De beste veldrijder die er ooit rondgereden heeft die VDP . O.K hij heeft het palmares nog niet van een Nys en Co maar hij is dan ook nog wel heel jong natuurlijk .