Niels Albert organiseert 'zijn' cross op Tomorrowland-terrein

Niels Albert
BELGA Niels Albert
De nieuwe cross van Niels Albert zal voor de eerste keer plaatsvinden in Domein De Schorre in Boom. Daags voor de Koppenbergcross kunnen de renners zich op 31 oktober uitleven op het terrein waar in de zomer Tomorrowland het publiek doet dansen.

Op Vélofollies in Kortrijk onthulde Niels Albert dat hij plannen had om een nieuwe cross uit de grond te stampen. Waar en wanneer dat zou zijn, wilde hij nog niet kwijt, maar het ging om een plek op de grens van de provincie Antwerpen met de provincie Vlaams-Brabant waar er parkeergelegenheid was voor minstens 6 à 7.000 wagens. "Ik heb nog geen exacte datum van de Wielerbond", aldus Albert toen, "maar dat moet eerstdaags in orde komen."

Een en ander wordt nu steeds concreter. Albert slaat de handen in elkaar met Koen Monu, organisator achter de Wereldbeker in Heusden-Zolder en van het WK in datzelfde Zolder in 2016. "De datum en het domein ligt vast", bevestigt Monu aan Belga. "Het is nog een kwestie van wachten op een aantal vergunningen, maar we maken ons sterk dat we op 31 oktober voor het eerst de cross van Niels Albert kunnen organiseren in Domein De Schorre in Boom."

Albert toonde zich op Vélofollies al ambitieus. "We beginnen klein, dat kan ook niet anders", klonk het toen, "maar op termijn wil ik er wel een Belgisch kampioenschap organiseren."

Als alles goed gaat, vindt de eerste editie van de "Niels Albert-cross" dus plaats op 31 oktober in Domein De Schorre in Boom, daags voor de Koppenbergcross in Oudenaarde.